Schietincident in Appingedam, meerdere keren in de lucht geschoten, 1 minderjarige aangehouden (update)

Deel dit artikel
112groningen.nl & Djayden Hessels & Maikel Visscher

Appingedam  – Dinsdagmiddag rond 14:25 uur de melding Veiligheid en openbare orde/Geweld/Schietpartij aan de Harddraversplein in Appingedam.

Wat er exact  is gebeurd is niet duidelijk. Onder de pionnen ligt bewijsmateriaal.

Update: Mogelijk meerdere keren in de lucht geschoten. Er raakte voor zover nu bekend niemand gewond. Heeft u iets gezien of gehoord of weet u meer over dit schietincident? Neem dan direct contact op via 112. Politieonderzoek naar wat er precies is gebeurd is in volle gang.

Update 2:Er is inmiddels een verdachte aangehouden. Onderzoek naar zijn betrokkenheid loopt. Op de locatie van het schietincident zal tevens sporenonderzoek worden verricht.

update 3: Een minderjarige jongen uit Appingedam wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Hij zit vast en wordt verhoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Dinsdagmiddag rond 14:20 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een schietincident op het Harddraversplein. Toegesnelde agenten constateerden al snel dat er vermoedelijk (in de lucht) was geschoten. Er raakte voor zover bekend niemand gewond. Direct werd de plaats van het schietincident afgezet voor (sporen)onderzoek. In de omgeving kon rond 15:00 uur een minderjarige jongen uit Appingedam worden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Nader onderzoek naar wat er precies is gebeurd en naar de betrokkenheid van de aangehouden verdachte loopt. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Info of camerabeelden?

Heeft u informatie en/of camerabeelden over dit incident én heeft u die nog niet met ons gedeeld? Doe dat alsnog. Telefonisch kan dat via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook het online tipformulier gebruiken onderaan deze pagina. Via dit formulier kunnen ook beelden worden gedeeld.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media