Winter is topseizoen voor vloerkledenbranche

Deel dit artikel
Hartvisie

Regio – Met de herfst in volle glorie en de winter in aantocht, verlangen we allemaal naar een knusse en warme omgeving. Een veel gemaakte keus in het najaar en de winter is dan ook de aanschaf van een nieuw vloerkleed in huis.

Het magische verschil dat een vloerkleed kan maken, zowel in de termen van comfort als esthetiek, wordt in de koude maanden des te meer gewaardeerd.

De winterse drang naar vloerkleden

De winter brengt een diep verlangen naar warmte en gezelligheid met zich mee. De korte dagen en koude nachten zorgen ervoor dat we meer tijd binnenshuis doorbrengen. Deze extra tijd inspireert ons om thuis om te toveren tot een comfortabele plek die extra uitnodigend is voor gasten. Dat is het punt waar een nieuw vloerkleed in beeld komt.

Vloerkleden kunnen niet alleen extra isolatie en warmte toevoegen, maar ook een subtiele verandering in textuur en kleur in een kamer aanbrengen. Je kunt hiermee een saaie ruimte gemakkelijk nieuw leven inblazen en een gevoel van geborgenheid creëren. Wat is ’s winters nou fijner dan het gevoel van zachte vezels onder je voeten, terwijl je geniet van een warme kop thee? Begrijpelijk dus dat mensen in de winter sneller geneigd zijn om een nieuw vloerkleed aan te schaffen om de huiselijke sfeer te verrijken.

Populaire kleden voor de winter

Door het grote aanbod van vloerkleden kan het lastig zijn een perfect exemplaar te kiezen. Natuurlijk hangt de passende keuze ook af van jouw persoonlijke voorkeur en de bestaande inrichting van het huis. Toch springen er enkele trends en stijlen tussenuit in deze winterse periode.

  • Hoogpolige vloerkleden: een hoogpolig exemplaar is een kleed met lange haren, vaak gerekend vanaf 3 cm. Deze zachte haren zijn een ideale toevoeging voor de winter! Doordat deze kleden machinaal worden geweven zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen.
  • Shaggy vloerkleden: deze zachte, pluizige kleden zijn perfect voor de winter. Ze bieden niet alleen warmte, maar voegen ook een vleugje luxe toe aan de uitstraling van de ruimte. Een shaggy tapijt bevat verschillende dikke en dunne draden, waardoor een extra warrig en wollig effect ontstaat.
  • Berber vloerkleden: dit type is geïnspireerd op de traditionele berber tapijten uit Noord-Afrika. Deze zijn gemaakt van echt wol en daardoor extra warm. Deze kleden bevatten vaak neutrale kleuren en geometrische patronen, geschikt voor vele interieurstijlen.

Waar in huis plaats je het vloerkleed?

Met de keuze voor een vloerkleed, moet ook de keuze gemaakt worden voor de plek in huis. Hierbij worden zowel esthetische als functionele aspecten in overweging genomen. De meest gekozen plek voor een vloerkleed in huis blijft toch de woonkamer. Dit is vaak de grootste ruimte van het huis, waar gemakkelijk een kleed onder de salontafel, de bank of de zithoek geplaatst kan worden.

Een andere populaire locatie is de slaapkamer, waar een lekker zacht kleed vaak aan de rand van het bed geplaatst wordt. Dit voegt een vleugje luxe toe en extra comfort wanneer je opstaat of naar bed gaat. Ook voor de kinderkamer is een lekker zacht tapijt op de grond een ideale toevoeging om een zachte speelruimte te creëren en de kamer op te fleuren met leuke kleuren en patronen.

Door de grote keus uit verschillende materialen en formaten is een gezellig tapijt in de gang of zelfs onder de eettafel niet meer gek. De toevoeging van een kleed kan de ruimte meer definitie geven en geluid dempen, wat de akoestiek in huis een stuk prettiger maakt. Hierdoor zullen ook de onderburen in een appartement blij zijn met de toevoeging van een vloerkleed!

De magie van een nieuw vloerkleed

Verlang jij in de winter ook naar meer warmte en gezelligheid in huis? Een nieuw vloerkleed kan niet alleen de benodigde isolatie en warmte bieden, maar brengt ook zeker een verandering in de sfeer van een ruimte. Met verschillende stijlen en talloze mogelijkheden om ze in verschillende kamers te plaatsen, is het wel duidelijk dat een vloerkleed een essentiële rol speelt in het creëren van een knus en uitnodigend huis tijdens de wintermaanden.

Online vloerkledenwinkel Tapijtenloods is een grote speler in de branche, met tevens de scherpste prijs van Nederland. Bij deze webshop profiteren klanten altijd van gratis verzending binnen Nederland én België. Zeker met de feestdagen voor de deur zijn er via de site vele aanbiedingen te scoren. Houd Tapijtenloods dus goed in de gaten bij jouw zoektocht naar een nieuw vloerkleed!

Foto's

Deel dit artikel