Waterschade zorgt voor twee kapotte liften in de Tasmantoren (update)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl & Martin Nuver & info bestuur

Groningen – Er is vrijdag een lekkage in de kelder van de Tasmantoren  aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug ontstaan. Daardoor doen de liften in één van de ‘poten’ van de toren het niet en zit er voor een deel van de bewoners niks anders op dan een weekend lang traplopen of thuis blijven.

Doordat de stroom uit was gevallen liep de kelder vol omdat de pomp niet meer werkte.(update)

Redacteur van 112Groningen, Martin Nuver zit zelf op ongeveer veertig meter(halverwege) hoogte in de flat, deze vertelt:  Daardoor doet  alleen de noodverlichting het, opvallend, de  opgehangen kerstversiering in doet het. Verder staat ook de buitendeur open en gaat niet meer dicht. Vrijwilligers bewaken deze ingang tot het euvel is verholpen.”. En de hond 4x per dag moeten uitlaten kost ook wat meer moeite.

In de appartementen zelf doen de kachels en elektriciteit het nog wel, benadrukt Nuver. Maar voor de bewoners die de deur uit willen zit er niks anders op dan traplopen. Een heel weekend lang. “Mij lukt het  wel, maar naar halverwege de toren is wel erg veel”. “Veel erger is het voor bewoners die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Zij kunnen het hele weekend geen kant op en moeten thuisblijven.” Zegt Oogtv na contact met Nuver die een ontstoken voet heeft momenteel.

Ook de hulpdiensten hebben een probleem bij een ramp/inzet: “De hulpdiensten zijn sws op de hoogte gesteld. Maar als iemand in nood de toren uit moet, zit er niks anders op dan via de brandtrap. U kunt gewoon 112 bellen. De medewerkers van de alarmcentrale zijn op de hoogte. In het trappenhuis bevindt zich op de 22e verdieping een evacuatie stoel.

Hiermee kan in geval van nood iemand via de brandtrap geëvacueerd worden. Ze moeten dan 21 verdiepingen naar beneden met een speciale evacuatiestoel.” De meldkamer en hulpdiensten zijn ingelicht, mocht er wat zijn komen er gelijk meerdere eenheden.

Update zondag

Rtvnoord meldt 

Foto's

Deel dit artikel