Herestraat was uren lang afgezet, uiteindelijk niks aangetroffen (update)

Deel dit artikel
Patrick Wind 112Groningen & redactie Martin Nuver

Groningen  – De Herestraat werd aan het begin van de woensdagavond volledig afgesloten door de politie tussen het Gedempte Zuiderdiep en de Coehoornsingel. Een melding over een ‘dreiging’ was daar de aanleiding voor. Rond 21.15 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Volgens de politie kwam er aan het begin van de avond een melding binnen over een ‘dreiging’. Die melding was volgens de hulpdienst dermate ernstig dat is besloten om het incident op te schalen. Ook de brandweer en een ambulance waren ter plaatse. Wat de dreiging precies is geweest, laat de politie (nog) niet weten.

Een aantal omwonenden mocht enige niet terug naar hun huis aan de Herestraat. Mensen die al thuis waren moesten binnen blijven. Ook alle lijnbussen moesten het afgezette deel van de Herestraat overslaan.

Aan het afgezette gedeelte van de Herestraat bevindt zich ook de beautysalon waar vorige maand en in juli explosies plaatsvonden. Deze explosies worden in verband gebracht met bendegeweld in Oost-Groningen. De beautysalon werd, na de explosies van halverwege september, voor drie maanden gesloten door burgemeester Koen Schuiling. Of de afsluiting van woensdagavond gerelateerd is aan deze eerdere incidenten is (nog) niet bekend.

Onderzoek bij pand Jimmy’s

Het onderzoek van de politie leek zich dit keer ook te richten op het pand van Jimmy’s in de Herestraat, zo laten omstanders weten. Agenten hebben een rugtas, die op de hoek van de Herestraat en de Raamstraat tegen de gevel stond, leeggehaald en onderzocht. In het gebouw zijn een aantal jassen gecontroleerd, vertellen aanwezigen.

Update:

Het onderzoek ter plaatse is afgerond. Er is niks aangetroffen op de locatie. De weg en de omgeving zijn weer vrij en de afzetting is verwijderd om 21:15 uur. De politie doet nader onderzoek naar de dreigende melding.

Foto's

Deel dit artikel

Social media