Team Grootschalige opsporing TGO) wordt ingezet vanwege explosies Groningen en Winschoten

Deel dit artikel
Politie.nl persbericht

Winschoten – Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.

Even na 02:00 uur vannacht (19 september) is er weer een explosie geweest in de Langestraat. Daarbij is opnieuw een bedrijfspand zwaar beschadigd geraakt. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De afgelopen tijd zijn er meerdere (gewelds)incidenten geweest in de provincie Groningen. Dit geweld moet stoppen. Heb je beelden of tips? Bel ons dan! In Opsporing Verzocht besteden we vanavond aandacht aan de twee explosies op de Langestraat, die plaatsvonden op 16 en 19 september. We laten daarbij beelden zien van de explosie. In hetzelfde item besteden we ook aandacht aan de explosie op de Herestraat in Groningen van 12 september.

Update 19 september 2023

We zijn na de explosie van vannacht meteen een uitgebreid sporenonderzoek gestart. Vandaag wordt een buurtonderzoek gedaan en we gaan natuurlijk in gesprek met betrokkenen en mogelijke getuigen. We hopen dat iemand één of meer verdachten of verdachte voertuigen heeft gezien en we ontvangen daarover graag meer informatie. Ook na deze explosie zijn we nadrukkelijk op zoek naar tips, informatie en camerabeelden. Met die informatie proberen we meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht van de explosie en hoe mogelijke verdachte(n) in de Langestraat zijn terechtgekomen en hoe ze daar weer vandaan zijn gegaan.

Het onderzoeksteam stelt zoveel mogelijk camerabeelden veilig, maar we willen iedereen in de omgeving vragen om tips en beelden met ons te delen. En dan gaat het vooral om beelden van tussen 00:00 en 03:00 uur. We ontvangen graag alle beelden, omdat de kleinste details ons al verder kunnen helpen.

We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel. Daarom zetten we een speciaal onderzoeksteam in met gespecialiseerde rechercheurs. In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem. Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 – 6617734.

Bericht 16 september 2023

Bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten was op zaterdag 16 september rond 07:20 uur een explosie. Gelukkig raakte er niemand bij de explosie gewond. De politie gaat uit van opzet en is een onderzoek gestart. Na de explosie is sporenonderzoek verricht en zijn we in de omgeving van het bedrijfspand gestart met een uitvoerig buurtonderzoek. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. Het onderzoek is nog volop gaande. Camerabeelden kunnen ons iets vertellen over hoe mogelijke verdachten in de Langestraat zijn gekomen en hoe ze weg zijn gegaan.

Camerabeelden
Woont of werkt u in de buurt van de Langestraat en heeft u mogelijk camerabeelden (dashcam, deurbelcamera, mobiele telefoon) van rondom het incident? We zijn heel specifiek op zoek naar beelden die tussen 06:00 en 08:00 uur zijn gemaakt. Ook ontvangen we graag beelden van eerder in de nacht. Heeft u beelden, dan willen we u vragen om die sowieso met ons te delen. Ook hierin kunnen de kleinste details voor ons belangrijk zijn.

Neem contact met ons op
Heeft u tips of informatie in dit onderzoek? Heeft u iemand horen praten over de explosie? Gedraagt iemand zich verdacht? Laat het ons dan weten. Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 – 6617734.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.

Foto's

Deel dit artikel