Wegpiraat die motoragent invalide reed gaat voor zes jaar de cel in

Deel dit artikel
ADP, samenwerking

GRONINGEN (ADP) – Een 27-jarige man uit Groningen is voor onder meer poging tot doodslag op een motoragent, roekeloos rijgedrag, rijden zonder een geldig rijbewijs veroordeeld tot zes jaar cel. De man is ook een rijontzegging van zeven jaar opgelegd. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Minsterie.  

De Stadjer reed op 6 januari na een achtervolging door de politie een motoragent aan op de A7. De twintiger kreeg in Vinkhuizen een stopteken, maar hij had gebruikt en reed weg. De politiewagens zetten hem tot twee keer toe aan de kant, telkens wist hij weer te ontkomen.

 

Op een kinderfiets verder

Bij de rotonde in Hoogekerk keerde de vluchtende automobilist om en reed de A7 op. Hij schepte daarbij een motoragent. De Stadjer reed verder, liet zijn auto enkele honderden meters verderop staan en verliet zijn wagen. In de wijk De Buitenhof stal de man een kinderfiets en zette zijn vlucht voort. Hij werd later na een waarschuwingsschot door meerdere agenten overmeesterd.

Nooit een volledig herstel

Hij wilde niet in handen van de politie vallen, zei de man later op het politiebureau.  De Groninger weigerde een bloedproef, maar erkende dat hij onder invloed was van drugs. Hij had geen geldig rijbewijs en de auto waarin hij reed was niet verzekerd. De man is eerder voor vergelijkbare vergrijpen veroordeeld.

De gewonde motoragent werd door een voorbijganger opgemerkt. De agent heeft een reeks operaties achter de rug en zal nooit volledig herstellen.

 

Foto's

Deel dit artikel