41 jarige man opgepakt na mishandeling van meerdere handhavers

Deel dit artikel
Tekst: (bron) Oogt.nl | Foto: Patrick Wind

Groningen – Bij een vechtpartij aan de Van Kerckhoffstraat is vrijdagavond een handhaver van de gemeente gewond geraakt. Dat meldt Oogtv.nl

Volgens een aanwezige persfotograaf is de handhaver door collega’s overgebracht naar een Spoedeisende Hulpafdeling voor verdere behandeling. De politie, die met meerdere eenheden te hulp schoot, zou zeker één persoon hebben aangehouden na de vechtpartij.

De persfotograaf laat weten dat er een grimmige sfeer heerste in de straat bij aankomst van de politie. De aanleiding voor de vechtpartij is niet bekend. Inmiddels is de rust teruggekeerd.

Update: Zaterdagmorgen heeft Politie Groningen meer bekend gemaakt over het incident. De verdachte is een 41 jarige man, hij is opgepakt voor het mishandelen van meerdere handhavers.

De politie kreeg op vrijdag 8 september rond 21:30 uur een melding dat meerdere handhavers zouden zijn mishandeld. De 41-jarige man wilde niet meewerken aan een controle. Op het moment dat de handhavers de man wilden aanhouden, ging hij in verzet. Daarbij schopte hij één van de handhavers en hij zou andere handhaver ook hebben gebeten. Collega’s van de handhavers en politieagenten hebben de man onder controle gebracht en aangehouden. Daarbij is door de politie ook geweld gebruikt.

De politie doet onderzoek naar de mishandelingen. De handhavers hebben aangifte gedaan. Van hen zijn verklaringen opgenomen. Dat laat de Politie weten.

Foto's

Deel dit artikel

Social media