Het belang van een goede verzorging van je baard

Deel dit artikel
Ingezonden item/ stockphoto

Groningen – Jezelf goed verzorgen is ontzettend belangrijk. Dat geldt niet alleen voor het uiterlijk vertoon, maar natuurlijk ook voor de binnenkant van je lijf. Hierbij moet je denken aan gezonde voeding, voldoende beweging en ook goede slaap. Toch zien we dat er een grote groep mensen is, die zichzelf eigenlijk volledig verwaarloost en er niet alles aan doet om er netjes en verzorgd uit te zien.

Eén van de punten die ontzettend belangrijk is om er verzorgd uit te zien, is het voor mannen goed onderhouden van hun baard. Nu heeft het overgrote deel van de mannen nauwelijks tot geen baard, maar is er ook een aanzienlijke groep die dit wel heeft. Vooral wanneer je een lange baard hebt, is het belangrijk deze goed te verzorgen. Niet alleen omdat het er een stuk hygiënischer uitziet, maar ook omdat het andere gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Waarom dit zo belangrijk is, vertellen we je aan de hand van een aantal voorbeelden.

Je ziet er verzorgd uit

Het verzorgen van je baard heeft vele voordelen. Regelmatige verzorging zorgt ervoor dat je baard er gezond en vooral ook glanzend uitziet. Door het dagelijks wassen van je baard met een speciaal baardshampoo verwijder je overtollig vuil en vetten, waardoor je baard schoon blijft en minder kans heeft op irritaties of ontstekingen. Daarnaast helpt het gebruik van baardolie of -balsem om je baard te hydrateren en te voeden, waardoor je baardharen zachter worden en je baard dus ook beter in ‘shape’ te kammen is. Vooral wanneer je baard steeds langer wordt, is het belangrijk dit goed bij te houden. Waar je misschien denkt dat wekelijks kammen voldoende is, is het raadzaam dit iedere dag te doen. Je zult namelijk zien dat iedere keer wanneer je uit bed komt, je baard er wat wild uit zal zien.

Ga regelmatig naar een barber

Je kunt ervoor kiezen je baard zelf te trimmen en te onderhouden, maar je kunt ook gewoon naar een barbershop gaan. Nu snappen we ook dat dit niet voor iedereen tot de mogelijkheden behoort, maar is het wel ons advies om je baar minimaal één keer per maand door barber Groningen onder handen te laten nemen. Niet alleen zorgen ze ervoor dat alles weer netjes wordt bijgewerkt, maar kunnen ze je ook adviseren over het type olie dat je het beste kunt gebruiken. Nu ontkom je er niet aan om je baard dagelijks wat aandacht te geven, maar kan een regelmatig bezoekje aan een goede barbershop er wel voor zorgen dat dit een stuk gemakkelijker wordt.

Praktische tips de dagelijkse verzorging

Naast een periodiek bezoekje aan een barbershop voor het bijwerken van je baard, is ook het dagelijks onderhoud belangrijk. Zorg ervoor dat je je baard iedere dag wast en ook kamt, zodat er geen vuilresten in blijven zitten en je ook geen last krijgt van klitten. Vooral wanneer je een flinke baard hebt, kunnen er binnen een aantal dagen al enorme klitten ontstaan, die zorgen voor irritatie, met alle gevolgen van dien. Was je baard dus iedere dag met speciale baardshampoo en kam deze daarna ook goed door.

Foto's

Deel dit artikel