Deel Ring West bij Vrijheidsplein Groningen tijdelijk dicht

Deel dit artikel
Redactie

Groningen – Van maandag 4 september tot en met woensdag 6 september is een deel van Ring West (bij het Vrijheidsplein) in zuidelijke richting dicht.

Op donderdag 7 september gaat de nieuwe rechtstreekse verbinding van Ring West naar de A7 in de richting van Drachten open. De afrit van Ring West naar de rotondes bij Stadspark blijft nog tot maart 2024 dicht.

De afsluiting begint op maandag 4 september om 07.00 uur. In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 september (00.00 uur) zijn de werkzaamheden afgerond en gaat de nieuwe verbinding naar de A7 open.

Omleiding via Hoogkerk

Tot en met woensdag 6 september moet verkeer richting het zuiden omrijden. Wil je richting Hoogkerk en Drachten, dan word je op Ring West via de afrit 17 Hoogkerk (Hoendiep) geleid. Verkeer richting het Julianaplein, Groningen-Zuid of Hoogezand kan omrijden via de noordelijke en oostelijke ringweg.

Nieuwe verbinding naar Drachten

Vanaf donderdag 7 september kan verkeer vanaf de westelijke ringweg de nieuwe verbinding gebruiken naar de A7 richting Drachten. Zo hoef je niet meer over de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn/Stadspark. De afrit naar die rotondes blijft tot maart 2024 afgesloten.

De nieuwe verbinding naar de A7 is onderdeel van het nieuwe Vrijheidsplein, wat volledig ongelijkvloers wordt. Elke verkeersstroom krijgt uiteindelijk zijn eigen rijbaan. De komende maanden wordt gewerkt aan de verbindingsboog van de westelijke ringweg naar het Julianaplein. (Bron: Groningen Bereikbaar)

Foto's

Deel dit artikel