Hoe lijkt je kamer groter – 3 top interieurtips

Deel dit artikel
Ingezonden item en stockphoto

Groningen – Een kamer gezellig inrichten kan een hele uitdaging zijn. Zeker als het om een kleinere kamer gaat. Je wilt dat de ruimte sfeervol is.

Het mag knus zijn, maar je moet niet het idee krijgen dat je opgepropt zit op een postzegeltje. Hoe kan je een kamer groter laten lijken dan dat hij eigenlijk is? Met deze 3 interieurtips kom je een heel eind!

1.   Kies lichte kleuren voor je muren!

Het kiezen van lichte kleuren is heel makkelijk, want beige en wit tinten voor op je muren of behang in zand- en pasteltinten zijn nu super trendy. Daarom is er volop muurverf en prachtig behang met of zonder patroon in lichte tinten verkrijgbaar. Kies je voor wit en tijdloos op je muren? Ga dan liever niet voor muurverf in RAL 9010, dat is zuiver wit en valt onder de koude tinten. Helemaal hip is RAL 9001 crème wit vanwege zijn warmere uitstraling.

Kies je er voor om één muur om te toveren tot statement muur? Met een warme natuurtint als oker of lichtgroen voeg je kleur aan je interieur toe zonder dat de kamer klein lijkt. Ben je handig? Dan kan je ook nog voor behang kiezen. Want wat ook leuk staat op een witte statement muur is een behang cirkel, scheelt qua werk. Of plak een paar banen structuurbehang naast elkaar, op deze manier creëer je ook nog eens meer diepte in de kamer.

2.   Een open sfeer met transparante plissés of gordijnen

Ook je raamdecoratie kan veel bijdragen aan een ruimtelijk effect. Want in een kleinere ruimte is daglicht zeker welkom, dus hang geen raambekleding op die het uitzicht belemmert of daglicht wegneemt. Dit past perfect: transparante en licht doorlatende gordijnen; je voorkomt inkijk en kan toch genieten van je uitzicht naar buiten. Een super natuurlijke sfeer creëer je met linnen vouwgordijnen. Helemaal trendy zijn transparante plissés, die staan leuk in een strakker interieur.

3.   Extra ruimte met een lichte vloer!

Misschien heb je daar nog niet aan gedacht maar de vloer bepaalt voor een groot gedeelte of een kamer klein of juist ruim lijkt. Want een groot donker vlak slokt het licht op en een vloer in lichte tinten weerkaatst juist het licht. Wil je niet direct met een nieuwe vloer aan de slag? Dan kan je voor een gezellig vloerkleed kiezen in een lichte tint, voelt warm aan je voeten en is heerlijk voor op je slaapkamer.

Wil je toch een lichte vloer maar weinig werk? Er zijn prachtige vinyl vloeren, ideaal voor een kleine kamer, wellicht kan je hem zelfs over de bestaande vloer heen leggen. En als je op zoek bent naar bijpassende overgordijnen op maat om de uitstraling van je kamer compleet te maken, dan kan dat natuurlijk ook! Daarnaast is een pvc klik vloer, een laminaat vloer in een lichte houttint, of een wandmeubel van lichte pvc vloertegels in steenlook met zelfs een glansje een prachtige keuze. Hierdoor lijkt je kamer pas ruim!

Kan je hulp gebruiken bij je keuze of heb je iemand nodig die de vloer komt leggen? Bij de woonwinkel in Stadskanaal, genaamd Woonspecialist Tobben, geven ze je graag advies, nog meer inspiratie en de vakmensen nemen je ook nog eens het klussen uit handen wanneer je dat wilt. Neem gerust een kijkje in hun assortiment overgordijnen op maat en andere vloer- en interieur opties!

Foto's

Deel dit artikel