Grote Corteo met FC Groningen supporters richting stadion

Deel dit artikel
Patrick Wind/112Groningen.nl

Groningen – Een groot Corteo met FC Groningen supporters reist door de stad op weg naar de Euroborg. 

FC Groningen speelt komende zondag de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Met Willem II ontvangt de Trots van het Noorden een klassieke tegenstander op een klassiek voetbaltijdstip: zondagmiddag 14.30 uur.

De club wil haar supporters nogmaals wijzen op het Plan van Aanpak dat voorafgaand aan het seizoen werd gepresenteerd ter bevordering van de veiligheid in het stadion.

In dat Plan van Aanpak staat onder meer beschreven dat de trappen op alle tribunes tijdens de wedstrijd vrij moet blijven. Hoewel club, supporters en sponsors met ruim 20.000 toeschouwers in Euroborg ontzettend hebben genoten van de sfeer tijdens het met 4-1 gewonnen duel met Jong Ajax, is het vrijhouden van de trappen nog onvoldoende gelukt.

Trappen vrijhouden
De club roept supporters op alle tribunes op om samen met beveiligers en stewards erop toe te zien dat de trappen vrij blijven. Voor het spelen van wedstrijden met publiek heeft FC Groningen en vergunning nodig en het naleven van de gestelde voorwaarden in het Plan van Aanpak zijn van groot belang om in de toekomst wedstrijden op een goede en gastvrije wijze te kunnen blijven organiseren.

Foto's

Deel dit artikel