Bestuurders landbouwvoertuigen op de bon

Deel dit artikel
Redactie

Groningen – De politie controleerde zaterdag meerdere landbouwvoertuigen in en om Groningen. 

Een van de voertuigen reed over de Friesestraatweg in Groningen. Het voertuig had aan de voorzijde een verwisselbaar gedragen uitrustingstuk, een laadschop, die 4,90 m voor het hart van het stuurwiel uitstak. Toegestaan is tot 3,50 m. Bij het oprijden van een kruising, ontstaat het gevaar dat eerst het uitrustingsstuk een flink deel de kruising op gaat, zonder dat je kunt zien of er verkeer aankomt.

Tijdens de controle bleek dat de vier banden waren versleten, het mes van de laadschop scherp uitstak en de spiegels niet goed waren afgesteld.

Aan al het landbouwverkeer dat de politie heeft gecontroleerd, mankeerde er wel iets aan. Van gladde banden, scherp uitstekende delen, ontbrekende verlichting, afvallende lading, kentekens niet in overeenstemming, geen kentekenbewijs tonen, geen rijbewijs tonen, geen APK, bellen tijdens het rijden tot illegaal grondvervoer. In totaal heeft de politie 19 overtredingen geconstateerd. In alle gevallen mochten de bestuurders op die wijze niet verder rijden en zijn er verschillende bekeuringen uitgeschreven.

Foto's

Deel dit artikel