Politie lost waarschuwingsschot, DSI inzet, 2 aanhoudingen (update)

Deel dit artikel
Tekst: (bron) Politie Groningen op X

Groningen – Dinsdagmiddag rond 15:15 uur kreeg de politie een melding van een schietincident aan de Friesestraatweg in Groningen. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd.

De politie heeft een korte achtervolging te voet gedaan, tijdens deze achtervolging heeft de Politie een waarschuwingsschot gelost.

Update: Toen agenten op de melding afkwamen ontstond er kort daarna een achtervolging te voet, vanaf de Friesestraatweg richting de Noorderkroonstraat. Hierbij is door de politie een waarschuwingsschot gelost.

Twee personen aangehouden
Er zijn twee personen aangehouden. Het is nog onduidelijk wat hun rol of betrokkenheid is geweest bij het incident. De politie doet uitgebreid onderzoek, zowel op de plaats delict als tactisch onderzoek, om te achterhalen wat er precies is voorgevallen. Ook gaan we in verhoor met verdachten.

Onderzoek
Gezien het tijdstip en de locatie zou het goed kunnen dat veel mensen getuigen zijn geweest van het incident. Wij komen graag met hen in contact.

Heeft u het incident zien gebeuren? Of heeft u andere informatie die waardevol kan zijn? Woont u bijvoorbeeld in de buurt en beschikt u over een deurbelcamera? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Dit meldt de Politie

Klik hier voor Video.

Update; De politie  heeft ook dinsdagmiddag ook een derde persoon aangehouden. Deze minderjarige jongen negeerde onze afzetting en verstoorde daarmee het plaats delict. Hij volgde de aanwijzingen van collega’s niet op en verzette zich vervolgens bij zijn aanhouding.

 

Hij is dus niet aangehouden vanwege betrokkenheid bij het schietincident. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Foto's

Deel dit artikel

Social media