Een gids voor een trendy gietvloer

Deel dit artikel
Ingezonden item/ stockphoto

Groningen – Gietvloeren zijn helemaal in en super trendy. Je komt ze overal tegen, niet zo gek want gietvloeren hebben vele voordelen! Er zijn vele bedrijven die gietvloeren leggen, kies voor een gietvloer van G-vloeren en laat je informeren over alle verschillende opties.

Dit artikel is een gids voor het vinden van de ideale gietvloer voor jou. Waar moet je op letten en welke opties zijn er? In dit artikel vertellen we je er alles over!

De aanschaf van een gietvloer

Wanneer je besloten hebt dat je graag een gietvloer aan wilt schaffen, dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de ruimte waarin de vloer gelegd gaat worden. De eisen die je aan een vloer stelt hangen af van het gebruik van de vloer. Zo is het in een grote evenementenhal bijvoorbeeld erg belangrijk dat er veel mensen tegelijk op de vloer kunnen lopen. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je vloer niet al na één of na een paar evenementen mankementen vertoond.

Een oersterke vloer is in dit geval dus erg belangrijk. Wanneer je op zoek bent naar een vloer voor in je eigen woning, zoals bijvoorbeeld voor in je woonkamer, dan heb je weer heel andere eisen. Je wilt dan waarschijnlijk dat je vloer comfortabel en zacht aanvoelt omdat je er vaak met blote voeten of sokken op loopt. Daarnaast is het ook handig om na te denken over welke meubels en andere zware dingen er op de vloer komen te staan, als deze vaak verplaatst worden zoals in een kantoorpand bijvoorbeeld veel gebeurt dan zijn dat ook dingen om rekening mee te houden.

Een moderne uitstraling door het gebruik van een gietvloer

Wat een gietvloer onder andere zo uniek maakt is het kleurgebruik. Er zijn namelijk veel verschillende soorten kleuren waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er verschillende afwerkingen mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte vloer om een industriële look te creëren of ga voor een lichte tint om een rustige sfeer neer te zetten. Wie een vloer wil die net even extra speciaal is kan kiezen voor een duokleur vloer. Deze vloer bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit twee kleuren. Ook hierin kun je zelf de kleur en kleurcombinatie kiezen die bij jou, jouw wensen en jouw ideale ruimte past.

De vele voordelen van gietvloeren uitgelicht

Gietvloeren hebben vele voordelen, bijna teveel om op te noemen zouden we willen zeggen. Toch wil ik een aantal van die voordelen met je delen. Gietvloeren hebben allereerst een lange levensduur, ze gaan zo’n 15 tot 20 jaar mee! Daarnaast zijn ze makkelijk in onderhoud en bovendien goed schoon te maken én schoon te houden. Je kunt je gietvloer zowel nat als droog schoonmaken en ook vlekken poets gemakkelijk en snel weg. De gietvloer blijft er mooi en goed uitzien omdat hij krasbestendig en slijtvast is. Door al deze pluspunten heb je gegarandeerd jarenlang plezier van je vloer!

 

Foto's

Deel dit artikel