Waarom kiezen steeds meer particulieren voor beton?

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & Stockphoto , Hartvisie

Groningen – Beton is een ontzettend veelzijdig product dat veel wordt ingezet in verschillende bouw- en renovatieprojecten. Een professionele klusser hoef je het werken met beton niet meer uit te leggen, maar ook steeds meer particulieren kiezen ervoor om zelf aan de slag te gaan met beton storten.

Niet alleen voor een renovatie, maar ook voor de complete de aanleg van een nieuwe uitbouw, een stevig terras of een nieuwe erfverharding. Maar waarom kiezen zoveel particulieren om zelf aan de slag te gaan met beton storten? Wij zochten het voor je uit.

Toegenomen beschikbaarheid van informatie

Een voornaamste groei in de keuze voor beton storten bij particulieren is de toename van beschikbare informatie. Het is voor een hobby klusser namelijk steeds makkelijker om aan de benodigde informatie te komen om zelf aan de slag te gaan. Daarbij is ook de aanschaf van de juiste materialen een stuk makkelijker en laagdrempeliger geworden.

Zo hoef je als particulier niet eerst naar de bouwmarkt om zware zakken mix te halen om vervolgens zelf betonmortel aan te maken. Tegenwoordig kunnen particulieren ook gewoon online beton in Groningen bestellen bij de dichtstbijzijnde betoncentrale, waarna het op de gewenste tijd en locatie geleverd wordt.

Kosten-efficiënt om zelf te storten

De keuze om zelf beton te storten is ook kosten efficiënt. Zeker wanneer je genoeg kennis hebt opgedaan om de werkzaamheden zelf uit te voeren. Hierdoor bespaar je kosten doordat je geen professional hoeft in te huren.

Daarbij is het een kosten-efficiënte oplossing omdat beton relatief voordelig is in de aanschaf. De initiële kosten van het materiaal lijken wellicht hoger in vergelijking met andere producten, maar door de lange levensduur en het verminderde onderhoud kan het op lange termijn toch echt veel besparen.

Een duurzame keuze voor de lange termijn

Wanneer je kiest voor beton maak je tevens een duurzame keuze. Het materiaal heeft namelijk een enorm lange levensduur, waardoor particulieren het echt zien als investering op lange termijn.

Daarbij zijn er ook milieuvriendelijke varianten op de markt, zoals het ontwikkelde eco2floor. Dit materiaal wordt gemaakt van een restproduct uit de staalindustrie. Daarbij bevatten nieuwe samenstellingen zoals schuimbeton hoge isolatiewaardes, waardoor de toepassing ook nog eens een woning kan verduurzamen.

Afwerking naar keuze

De veelzijdigheid van beton zorgt er ook voor dat er aan verschillende esthetische voorkeuren voldaan kan worden. Je kunt het materiaal namelijk geheel naar keuze afwerken. Kies voor een onafgewerkt oppervlak of ga juist voor een hippe afwerking door het geheel te verven. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een robuuste, industriële sfeer of een strakke, moderne uitstraling. Alles is mogelijk. Deze vele mogelijkheden vergroot de aantrekkingskracht van beton bij particulieren.

Heb jij er al eens over na gedacht om zelf aan de slag te gaan met beton storten? Voor meer vragen, over het proces of de mogelijkheid om het materiaal te bestellen en thuis te laten afleveren, kunnen particulieren én ZZP’ers in Groningen en omgeving terecht bij Betondirekt. Zij bieden de meest eenvoudige manier om online beton te bestellen en kunnen je ondersteunen bij het gehele stortproces.

Foto's

Deel dit artikel