Snel internet in Groningen: zo regel je dit!

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & Stockphoto

Groningen – Grote kans dat het al even geleden is dat je je vaste internetaansluiting hebt geregeld. Het kan een grote bron van irritatie zijn wanneer filmpjes maar blijven bufferen, of het minuten duurt voor je internetpagina is geladen.

Een goede reden om opnieuw op zoek te gaan naar een internet provider: wellicht zijn er meer opties bij gekomen om wél snel internet te hebben, of heb je zelfs toegang tot glasvezel!

 

Glasvezel in Groningen

Er zijn verschillende internet netwerken in Nederland, en niet overal is hetzelfde netwerk mogelijk. Ook binnen Groningen zijn er verschillende netwerken: (A)DSL, kabel en glasvezel. Wat er op jouw adres mogelijk is, dat kun je zien met een postcodecheck. Doe bijvoorbeeld een glasvezel postcodecheck om te zien of je glasvezel kunt krijgen. Wie weet heb jij zometeen supersnel internet!

Welke snelheid heb je nodig?

Zeker als het even geleden is, kan het onduidelijk zijn welke internetsnelheid je nodig hebt. Dit ligt er helemaal aan hoe intensief je het internet gebruikt, en met hoeveel personen (tegelijkertijd). Game je graag online, en downloadt je partner tegelijkertijd grote bestanden? Dan kun je het beste een snelheid kiezen vanaf 50 Mb/s. Als je met nog meer personen bent, is 100 Mb/s aan te raden.

Welke provider is het beste voor jou?

Dan rest je nog de keuze voor de internet provider. Want ja, daar zijn er veel van. Moet je echt al die websites gaan afspeuren voor het vinden van de best passende provider? Gelukkig niet. Vergelijkingswebsites zijn behulpzaam om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Zo kun je makkelijker providers vergelijken dan wanneer je ze zelf één voor één af moet gaan.

 

Foto's

Deel dit artikel