Grote brand schip op de Noordzee, opvarenden naar Eelde en Lauwersoog gebracht, 1 overleden

Deel dit artikel
Kustwacht, bron, foto`s 112Groningen & Youtube Meternieuws.nl

Ameland – Rond middernacht van dinsdag op woensdag is op het Kustwachtcentrum de melding binnengekomen van het vaartuig Fremantle Highway dat er brand aan boord is.  Aan boord waren 23 bemanningsleden. Het vaartuig voer op dat moment 27 kilometer noord van Ameland. Het schip vervoerde 2857 auto’s.  Live blog.

Update: 26 juli 2023 09:06 uur

Het schip staat nog in brand. Het bergingsvaartuig Hunter heeft een noodverbinding met het schip en houdt het schip zo gecontroleerd op een positie. Momenteel worden met meerdere partijen als bergingsbedrijven en Rijkswaterstaat bekeken wat de best mogelijke wijze is om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Update: 26 juli 2023 06:51 uur

De bemanning heeft geprobeerd de brand zelf te blussen, maar dat lukte niet. De brand breidde zich steeds verder uit, waardoor een evacuatie werd opgestart. De bemanningsleden werden met helikopters en reddingboten van boord gehaald. Helaas is een bemanningslid overleden en zijn er meerdere gewonden. De opvarenden zijn naar Lauwersoog en vliegveld Eelde gebracht. Daar werden ze opgevangen door ambulancepersoneel.

Update: 26 juli 2023 05:23 uur

Alle 23 bemanningsleden zijn van het brandende vaartuig gehaald. Een gedeelte van de bemanning wordt door de een vaartuig van de KNRM aan land gebracht en een gedeelte van de bemanning wordt met helikopters aan land gebracht. De Fremantle Highway bevindt zich op dit moment op ongeveer 27 kilometer ten noorden van de kust van Ameland. Er woedt nog steeds een brand aan boord. Er zijn nog steeds meerdere hulpdiensten nabij het schip aanwezig. Het schip vervoerde 2857 auto’s.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media