OM eist 240 uur taakstraf en voorwaardelijk cel in zedenzaak tegen acteur Thijs Romer

Deel dit artikel
Om.nl

Regio – Seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen drie destijds minderjarige meisjes, waaronder één uit Groningen, moet Thijs Römer 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf gaan kosten. Die eis sprak het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag uit, tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de acteur.

Volgens justitie is bewezen dat Römer de drie slachtoffers, die tijdens de incidenten tussen de 14 tot 16 jaar oud waren, heeft verleid tot ontuchtige handelingen. Dat gebeurde tussen november 2015 en november 2017. Eén van de slachtoffers is een 21-jarig meisje uit Groningen. Het OM beschuldigt Römer ervan dat hij via chats op sociale media naaktfoto’s naar de slachtoffers heeft gestuurd. Ook stuurden de slachtoffers naaktfoto’s en -video’s naar de verdachte. Daarom wordt hem eveneens het bezit van kinderporno ten laste gelegd.

Het OM analyseerde, naast aangiften en getuigenverklaringen, ook berichten in zes telefoons. Daaruit komt volgens het OM naar voren dat de bekende acteur een vertrouwensrelatie met de slachtoffers: “Tot diep in de nacht werden persoonlijke worstelingen en psychische problemen besproken. Eerst via Twitter en Instagram, later via WhatsApp”, aldus het Openbaar Ministerie. “Eerst is er een soort van aanloop in de gesprekken om vertrouwen op te bouwen, waarna de verdachte overgaat op seksueel getinte gesprekken. Als het dan weer over ‘gewone’ zaken ging, dan werd hij gauw verveeld en wist het zo te draaien dat dit weer over seks ging.”

Foto's

Deel dit artikel

Social media