Voorbereidingen voor het inschuiven van de Helperzoomtunnel

Deel dit artikel
Foto's: Joey Lameris - 112Groningen.nl
Groningen - Vanaf volgende week gaat combinatie Herepoort bezig met het voorbereiden van het inschuiven van de nieuwe helperzoomtunnel.

De helperzoomtunnel zal in de treinvrije periode van 31 juli tot 7 augustus worden ingeschoven. Komende week zullen er al voorbereidingswerkzaamheden worden uitgevoerd rondom de bouwplaats aan de Duinkerkenstraat en rondom de bouwplaats aan de Helperzoom. 

 

Waarom een tunnel?

De Helperzoomtunnel vervangt de spoorwegovergang bij de Esperantostraat. De spoorwegovervang bij de Esperantokruising moet om veiligheidsredenen sluiten. Een nieuwe spoorwegovergang was geen optie, dus moest er een tunnel komen om toch het verkeer van de ene kant van het spoor naar de andere kant te brengen.

 

Verbinding tussen de wijken

De helperzoomtunnel wordt de verbinding tussen de wijken Helpman & Coendersborg en de wijken aan de oostzijde van het spoor, zoals Het Europapark, De Linie en De Oosterpoortbuurt.

 

Wanneer gaat de tunnel open?

Combinatie Herepoort verwacht dat begin 2020 het eerste verkeer door de Helperzoomtunnel kan gaan.

 

Mag iedereen door de tunnel?

De Helperzoomtunnel wordt een verbinding voor auto’s, fietsers en voetgangers. Het is voor vrachtverkeer verboden om de tunnel te gebruiken. Bussen en hulpverleningsdiensten mogen wel door de tunnel heen.

Kijk live mee met de werkzaamheden

Volg de werkzaamheden rond de Helperzoomtunnel of één van de andere werkzaamheden van combinatie Herepoort via de webcams door HIER te klikken.

Foto's

Deel dit artikel