Videobeelden van zeiljacht vrijgegeven door de Kustwacht (Video)

Deel dit artikel
Kustwacht, bron

Eemshaven – De Kustwacht heeft videobeelden vrijgegeven van de  jonge zeilers die vorige week uren rondgedobberd hadden in een omgeslagen zeiljachtje.

Op de beelden is te zien hoe de twee jongens uit het water worden gehaald door Reddingboot Jan en Titia Visser van de KNRM in de Eemshaven.

 

Vanuit het Kustwachtcentrum nemen ze contact op met de Duitse collega’s. De Duitse reddingboot Hamburg gaat in de haven van Borkum zoeken. Ondertussen vertrekken meerdere reddingboten van de KNRM naar zee. Die varen richting de laatste bekende positie van het zeiljacht en zoeken dan de zee af richting Borkum. Op de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog zoeken kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM het strand af.

Vanuit de lucht

Vanaf Schiphol vertrekt het kustwachtvliegtuig om vanuit de lucht te zoeken. Ondertussen is al bekend dat in de haven van Borkum het zeiljacht niet is gevonden. Aan de politie is gevraagd om de mobiele telefoons van de opvarenden uit te pijlen. Dat geeft een resultaat; namelijk dat een telefoon is gepeild in de omgeving van zandplaat het Rif. Vanuit het Kustwachtcentrum wordt de zoekactie gecoördineerd en daar passen ze direct het zoekgebied aan.

Video

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media