Toe- en afrit 39 Groningen-Zuid op A28 aan één kant dicht

Deel dit artikel
Aanpak Ring Zuid, bron & illustratie

Groningen – Deze zomer wordt er voor het project Aanpak Ring Zuid gewerkt aan de A28 bij Groningen. Dat betekent dat er afsluitingen voor autoverkeer nodig zijn. Zo zijn onder de toe- en afrit 39 Groningen-Zuid deze zomer dicht. We leggen je in dit artikel uit hoe dat zit.

Vanaf 8 juli 01.00 uur gaat de toerit van Groningen-Zuid (Van Ketwich Verschuurlaan) naar het Julianaplein dicht. Op maandag 10 juli gaat ook de afrit 39 voor verkeer vanuit Assen naar Groningen-Zuid dicht. Beide afsluitingen duren tot maandag 28 augustus 06.00 uur.

Verkeer A28 over toe- en afrit

Er wordt deze zomer gewerkt aan het viaduct van de A28 over de Van Ketwich Verschuurlaan. Dat betekent dat één rijstrook op de A28 afgesloten is. Het verkeer vanuit het zuiden (Assen/Haren) wordt via de afrit 39 Groningen-Zuid de A28 afgeleid en gaat er via de toerit direct weer op. De A28 wordt als het ware een stukje opgeschoven naar de toe- en afrit. Daardoor is ook de Van Ketwich Verschuurlaan onder het viaduct afgesloten en kan verkeer niet gebruikmaken van de toe- en afrit.

Aan de andere kant van de weg zijn de toe- en afrit wél open, voor het verkeer vanaf het Julianaplein naar Groningen-Zuid of verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn naar Assen.

Omleiding via Julianaplein

Het verkeer richting Groningen-Zuid wordt omgeleid via het Julianaplein. Wil je richting Corpus den Hoorn, bijvoorbeeld naar het Martini Ziekenhuis? Dan rijd je via het Julianaplein, sla je linksaf richting Drachten en neem je vervolgens afrit 36a Martini, ter hoogte van het Stadspark. Is jouw bestemming in de Wijert of in Helpman? Ook dan rijd je door naar het Julianaplein en sla je rechtsaf. Vervolgens pak je afrit 36b Helpman, richting de Hereweg.

Meerdere afsluitingen tegelijk

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. Houd rekening met extra reistijd.

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?

Foto's

Deel dit artikel

Social media