112Groningen.nl bestond op 24 juni 2023 `exact 20 jaar`

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – 24 Juni 2003 begon het voor Martin Nuver allemaal officieel, daarvoor was het iets van Msn.nl/112Groningen, het viel op dat mensen dat interessant vonden, en zo begon het destijds allemaal. Het eerste berichtje op het domein 112Groningen was een feit.

112Groningen was 1 van de eerste vijf websites dat bestond, Nuver leverde zelf in die tijd aan 112Fotomuseum, dat niet meer bestaat inmiddels.

Maar liefst 53.286 berichten werden er gemaakt in 20 jaar tijd, dat is een heleboel.

Met een team van 23 fotografen loopt de website nog steeds erg goed, wel waren er ooit 40 fotografen, maar liefst 17 fotografen zijn bij de brandweer, ambulance of politie gaan werken in loop van de tijd. Om nieuwe fotografen te krijgen in deze tijd valt niet mee. In de regio zoeken we nog 5 nieuwe collega`s (hobbyisten met fotografie als hobby) vervolgd Martin (eigenaar van de website) die naast hun gewone baan dit er naast doen. Zelf is hij nu 48 jaar en maakt al vanaf zijn 18e jaar filmpjes en foto`s, eigenlijk dus al 30 jaar lang persfotograaf. Maar officieel met het domein 112Groningen.nl dus vanaf 24 juni 2003, een mijlpaal. Ik wil ook alle fotografen en bezoekers en adverteerders(banners) bij deze bedanken voor dit grote succes !

Er is veel gebeurd in al die jaren, leuke en minder leuke items, uiteindelijk is het hard nieuws, 112 nieuws. Vanaf 2008 doet Nuver het zelf fulltime, daarvoor was hij zelfstandig werkend kok en kan hij dus ook een lekker biefstukje bereiden met alles erop en eraan! 5 jaar lang was het dus dag en nacht werken, na de horeca de site nog updaten, dat ging toen niet meer langer, ik had 5 jaar eerder moeten stoppen met horeca lacht Martin. Nuver reed vroeger dacht en nacht zelf ook, nu doen freelancers dat hoofdzakelijk, vrije tijd is net zo belangrijk kom je dan achter, ik vaar ook graag in me eigen sloep, ontspanning is ook erg belangrijk. Dagelijks is hij eindredacteur geassisteerd door twee redacteuren.

Vanaf zijn 45e jaar doet hij zelf veel redactiewerk (80%) en alles achter de schermen (inkomsten houden op diverse manieren(reclame)/ contacten onderhouden enz.). Ook vindt hij organiseren erg leuk om te doen, er komt meer kijken dan alleen foto`s maken, de rest is net zo belangrijk. Als je boven de 45 jaar komt sta je niet meer zo te springen om er elke nacht uit te gaan, daar kom je dan wel achter, af en toe mag je ook wel eens wat kleins missen. Bij grote dingen gaat hij zelf nog ter plaatse of als een collega vanwege ander werk niet kan en de melding wel interessant is. Freelancers verdienen een mooi centje bij als je veel op pad gaat.

Hoogtepunt van 20 jaar 112Groningen.nl /  4e editie 112GroningenDag in 2024

We gaan door de komende jaren met het verslaan van nieuwsberichten. Op zaterdag 1 Juni 2024 is de afsluiting van het jubileum jaar (de viering) en dan, is nu de bedoeling, komt de vierde editie van de 112GroningenDag in de Martiniplaza, voor 5 augustus 2023 wordt de knoop daarvoor door gehakt, vele standhouders zijn weer enthousiast. Wordt vervolgd ! Zet vast in je agenda.

 

Oogtv maakte het volgende artikel, klik hier

 

Rtvnoord schrijft

 

Nos Regio meldt

 

Radio fragment Oogtv, hier

Foto's

Deel dit artikel