Dag van de Bouw: zaterdag was iedereen welkom bij werk aan ring zuid en hoofdstation

Deel dit artikel
Joaquin & Jerred - 112 Groningen

Groningen – Zaterdag 17 juni, op de Dag van de Bouw, warenbelangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op diverse bouwlocaties in de stad, waaronder de ring zuid en het hoofdstation.

Iedereen kon op het Vrijheidsplein wandelen over de nieuwe verbindingsboog, waar straks het autoverkeer van Julianaplein naar Ring West rijdt. Toegang aan de Expositielaan, achterzijde MartiniPlaza.

Ze waren ook welkom op de enorme bouwplaats aan het Julianaplein, waar het grootste verkeersplein van het noorden een complete gedaanteverwisseling ondergaat. Toegang via de Brailleweg en hoek Maaslaan/Merwedestraat. Meldt Oogtv.nl

Ook de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg, tussen Hereweg en het Oude Winschoterdiep, kon bezocht worden. Op de betonnen bak van een kilometer lengte ontstaat later het Zuiderplantsoen. Kinderen kunnen zelf met een kleine kraan in een bult zand spelen of happy stones beschilderen. Koffie, thee en limonade waren gratis. Toegang was via de Papiermolenlaan.

In het informatiecentrum aan de Muntinglaan waren de meterslange maquette te zien, waarop de eindsituatie van de ringweg is afgebeeld. Er waren veel experts aanwezig die toelichting kunnen geven op het project en de werkzaamheden, en vragen kunnen beantwoorden.

Belangstellenden konden zaterdag ook de bouwkuip bij het hoofdstation bezoeken. Ze konden zien welke machines gebruikt worden bij de aanleg van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel en bij de uitbreiding van de perrons.
Op de Grote Markt is tussen 10.00 en 14.00 uur een aantal archeologische vondsten te zien die de afgelopen acht maanden onder de gele steentjes vandaan zijn gehaald. Ook konden mensen een kijkje nemen in een nieuw appartementencomplex aan het Boterdiep.

 

Foto's

Deel dit artikel