Zeer grote uitslaande brand in varkensschuur Beerta `Brand Meester`, ook varkens overleden (Video met quote)

Deel dit artikel
Melarno Kraan 112Gr. & Redactie Martin Nuver

Beerta – Op de Hamletz Ulsderweg in Beerta is dinsdagmiddag rond 15:25 uur een zeer grote brand uitgebroken in een grote varkensschuur. De brand is uitslaand.

Bij de brand komt veel rook vrij. Wanneer je last hebt van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel indien mogelijk ventilatiesystemen uit. Meer info vind je op: blijfuitderook.nl/home

De brand heeft ook gevolgen voor reizigers met de trein. Tussen Winschoten en Bad Nieuweschans rijden tijdelijk  geen treinen. De verwachting is dat dit tot 17.15 uur het geval is. Omstreeks 19:

Er is opgeschakeld naar zeer grote brand Grip 1. Om alle eenheden van voldoende water te voorzien wordt ook het groot watertransport ingezet.

De op- en afritten van de A7 bij Beerta zijn vanwege de waterwinning niet meer bereikbaar. RWS heeft beide afgesloten.

Update: Op dit moment halen we de varkens uit de stallen van Hamletz. De varkens worden naast de stal opgevangen. Een veearts is ter plaatse om de gewonde varkens te behandelen. Video short(eerste beeld).

Bij de brand in Beerta zijn twee schuren betrokken. Een daarvan is volledig uitgebrand. De andere schuur is deels uitgebrand. Uit de laatste schuur hebben we tientallen dieren weten te redden. Bij de brand komt nog steeds rook vrij. De rook wordt waargenomen tot Bellingwolde. Omstreeks 19:10 uur is het sein brandmeester gegeven aan de Ulsderweg. De brandweer is nog enkele uren bezig met nablus werkzaamheden. Dat betekend ook dat het groot water transport blijft liggen op het spoor. Video 2(Meternieuws.nl)

 

Quote brandweer(Meternieuws)

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media