Kat die vast zat onder dakpannen na een week gered samen met Bikers For Animals

Deel dit artikel
Dierenambulance, Instagram, bron & foto P. Wind

Groningen – Maandag heeft de Dierenambulance Groningen met hun ketenpartner Bikers For Animals – Groningen een kat die al ruim een week in een dakgoot zit gered. Melden ze op Instagram.

De brandweer was er al meerdere keren bij geweest, had al een gat in het dak gemaakt, maar de kat was te bang en onder het dak was best veel ruimte waar de kat in weg kon kruipen.
Een van de vrijwilligsters van Bikers For Animals haar man is dakdekker en we hebben hem gevraagd om met een ladder een vangkooi te plaatsen bij de opening in het dak. Helaas was dat te hoog om het veilig te kunnen doen.

Vanuit een dakraam hebben we toen een laken, ingesmeerd met kattenvlees, laten zakken. De kat reageerde enthousiast op de eigenaresse, maar was niet van plan om via het laken naar boven te klimmen.
Een van de collega’s lukte het om de kat in een schepnet te vangen, maar het net bleef achter een dakpan haken, waardoor de kat wist te ontsnappen.

Ondertussen kwam de handhaving nog even langs en schreef een bekeuring uit voor de auto van Bikers For Animals en die van de dakdekker, waarvoor dank. Na overleg werd er besloten om het laken nog eens goed in te smeren en te laten hangen, dakraam bleef open en de bewoonster van het pand, zou het in de gaten houden. Binnen werd een vangkooi geplaatst.
Mocht het niet slagen, dan zouden we vandaag met een ingehuurde hoogwerker een vangkooi plaatsen in de dakgoot.

Maar gisteravond rond 23:00 uur kregen we de melding, dat de kat uiteindelijk toch via het laken naar binnen is gegaan.
Eind goed al goed.

Mooie samenwerking met de Bikers For Animals – Groningen. Zij hebben veel kritiek gekregen, omdat ze niks zouden doen, onterecht, er is door ons veel inzet geweest op deze kat, maar de situatie was best ingewikkeld. En zoals altijd, de beste stuurlui staan aan wal.

(Door~ Bikers For Animals en Dierenambu – Groningen) Lees ook hun Facebook hier

Oogtv meldt

 

 

Foto's

Deel dit artikel