Holiday-travel: Touringcar vernield…..…Ondersteuningsgroep ingezet bij Ter Apel ! aangifte gedaan (update)

Deel dit artikel
Facebook & Instagram + foto Holiday travel

Ter Apel – Michel werd donderdag 25 mei 2023 gebeld door het COA of we nog even een ritje konden doen.

Wij rijden namelijk  met regelmaat voor het COA meldt Holiday-travel op Facebook. Tot nu toe altijd de schrijnende gevallen. Gezinnen, maar ook alleenstaande mannen. Mensen die blij zijn dat je ze naar een plaats brengt waar iets te eten is en waar een bed staat. Dankbare mensen, want ja die zijn er wel degelijk.

Tot nu toe nog nooit geen problemen gehad.

Vandaag stond een groep klaar met bestemming Den Haag.Ter Apel Den Haag vonden deze alleenstaande mannen erg ver. En dus zijn ze halverwege de reis begonnen met hun ontdekkingsreis door onze bus. Dat wij alles netjes achter slot en grendel hadden maakte ze echter niets uit. Alles werd opengebroken. Michel belt met het COA dat ze de bus plunderen en die zeggen van draai maar om en breng ze maar terug. Wij vangen je op.

Toen de mannen in de gaten kregen dat ze retour naar Ter Apel gingen brak helemaal de pleuris uit. Overal werd tegenaan geramd, wat nog niet geplunderd was moest er ook aan geloven, ze sloegen elkaar de koppen in en als allerergste begonnen ze Michel te bedreigen.

Na mijn werkdag bel ik Michel op omdat hij leeg onderweg naar Assen zou moeten zijn. Hij neemt op en ik hoor een trillende stem.. Ik zeg waar ben jij dan? Dan barst hij in huilen uit. Ik ben bijna in Ter Apel, ze bedreigen me, ik hoop dat ik het haal….

Zootje

Ik ben snel naar Ter Apel gegaan om Michel op te vangen. Dan tref je een gebroken man aan en een bus waar niets meer van over is… Alle kasten opengebroken, de hele keuken gesloopt, de koelkast deuren opengebroken en gesloopt. Wijn, koffie, water fris en bier. Alles wat achter slot en grendel stond opengebroken en alles open gemaakt en aangebroken. Met sigaretten brandgaten in de zijwanden… En dit is pas in eerste oogopslag wat we hebben kunnen zien..

Het COA heeft uitstekend gehandeld. Er stond een heel politie team, de hondengeleiders en het complete arrestatie team. Dank daarvoor! Nu op naar huis en dan maar beginnen met puinruimen. En niet te vergeten troost zoeken bij elkaar. Morgen neemt slachtofferhulp contact met ons op. Niet geheel onverstandig, want wat dit met je doet is niet uit te leggen…aldus de eigenaar van Holiday travel.

Inzet ondersteuningsgroep politie

De ondersteuningsgroep van de politie is ingezet om de orde te  herstellen in Ter Apel. Zie instagram onderaan. Al met al het loopt uit de hand in Ter Apel.

 

Bron Holiday-travel

Aangifte

Ze doen aangifte meldt Rtvmnoord.nl.

 

Foto's

Deel dit artikel