Traumahelikopter Eelde staat door storing etmaal in Fries weiland

Deel dit artikel
Bron: Oogtv & archief foto's MMT divers

Friesland – De traumahelikopter die gestationeerd staat op Groningen Airport Eelde heeft sinds vrijdagavond met technische problemen in een weiland in Friesland gestaan. Zaterdagavond lukte het monteurs om de problemen te verhelpen. Volgens de hulpdiensten is de paraatheid niet in gevaar geweest. Dat meldt Oogtv. 

Het Mobiel Medisch Team, MMT, kreeg vrijdagavond opdracht om naar Rotsterhaule, in de gemeente De Fryske Marren, te vliegen. Toen men na de inzet weer terug wilde vliegen naar Eelde verscheen er een foutmelding. Daarop is de bemanning van de helikopter met een auto teruggebracht naar Eelde. “Op Lelystad staat vrijwel altijd een reservehelikopter klaar”, vertelt Oogtv. “Deze helikopter, de PH-UMC, is direct naar Eelde gevlogen.”

Ondertussen gingen monteurs in Friesland aan de slag om de problemen te verhelpen.Men is ruim 24 uur bezig geweest. Rond 20.45 uur steeg de helikopter op. De geluiden zijn ook dat men het euvel volledig heeft kunnen verhelpen. De verwachting is dat de helikopter daarom weer ingezet kan worden waarop de PH-UMC weer terug naar Lelystad kan.”

Foto's

Deel dit artikel