PH-OPK gecrasht tijdens landing op vliegveld Oostwold (Video)

Deel dit artikel
Annet Vieregge 112Groningen & Redactie Martin Nuver

Oostwold – Spoedmelding Hemelvaartsdag om 12:11 uur van een crash klein vliegtuig op de Polderweg bij het vliegveld van Oostwold.

Het betreft de PH-OPK Waco Classic YMF-F5C N1585M. Het vliegtuig ligt op de kop in het gras, hij is bij het landen naast de baan gekomen. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De brandweer van Finsterwolde en Delfzijl werden opgeroepen. De piloot kon  zelf uit het vliegtuigje komen en raakte niet gewond maar was wel erg geschrokken.

Nieuwe landingsbaan
Eind april is de nieuwe landingsbaan van Oostwold Airport geopend en in gebruik genomen. Voorheen werd er gebruik gemaakt van een onverharde landingsbaan, deze is inmiddels voorzien van asfalt. De nieuwe asfaltstrip is 800 meter lang en 20 meter breed.

wel was de piloot geschrokken.

Dit prachtige vliegtuig uit 2019 is door Vliegbedrijf Tom van der Meulen begin 2022 in opdracht van de nieuwe eigenaar uit Amerika geïmporteerd. Na aankomst in een zeecontainer is ze vakkundig geassembleerd door de technisch specialisten van het Vliegbedrijf, waarna Tom van der Meulen de eer had om in medio juni de eerste vlucht te maken. Lees ook.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media