Nieuwe hoop in moordzaken door tipgevers Operation Identify Me

Deel dit artikel
www.Politie.nl

Nederland, België en Duitsland – De eerste week van de coldcasecampagne Operation Identify Me heeft belangrijke nieuwe informatie opgeleverd in de zoektocht naar de identiteit van vermoorde vrouwen. De politiediensten in Duitsland, België en Nederland ontvingen samen al ruim 200 tips, waaronder voor meerdere zaken ook specifieke namen.

Dinsdag 16 mei, ongeveer een week na de lancering, maakt de politie in de uitzending van Opsporing Verzocht voor het eerst de balans op. De politieorganisaties in de drie landen en INTERPOL noemen het resultaat tot nu toe hoopvol maar benadrukken dat meer informatie nog steeds hard nodig is.

Op woensdag 10 mei werd de internationale campagne Operation Identify Me gelanceerd door het Bundeskriminalamt in Duitsland, de Federale politie in België, de politie in Nederland en INTERPOL. Op www.interpol.int/im  staan sindsdien 22 zaken die bekeken kunnen worden door het publiek. Alle slachtoffers in de campagne zijn ongeïdentificeerde vrouwen en in de meeste gevallen is het zeer waarschijnlijk dat het slachtoffer om het leven is gebracht. Lees meer op www.Politie.nl

Foto's

Deel dit artikel