Buurt kijkt mee met brandweer Bedum

Deel dit artikel
Remco Van Den Berg 112Groningen
Bedum - De brandweer van Bedum had woensdagavond, een oefening in de wijk, hierbij was een woningbrand in scène gezet in de Abel Tasmanstraat in Bedum.

De inwoners van Bedum konden meekijken hoe de brandweer in het echt handelt. Van melding maken door de fictieve bewoner tot dat de brandweer de brand geblust heeft en het materiaal weer ingepakt op het voertuig heeft. Alles wat in die periode gebeurt kon het publiek meemaken.
Na de inzet kon men met de brandweer in gesprek en híer werd veel gebruik van gemaakt.

 

Er bleken enige buurtbewoners erg veel interresse te hebben in het werk van de brandweer. Ook kon men in de woning kijken wat fictief in de brand gestaan had en kon men in theorie de gevaren van brand en rook meemaken.

 

Om nog meer en leuke kanten van de brandweer te zien zijn veel inwoners van Bedum er op gewezen om op zaterdag 25 mei a.s. in Bedum te komen kijken naar de gewestelijke brandweer wedstrijden die in Bedum worden gehouden en waar brandweer korpsen uit de provincies Groningen, Friesland, Gelderland, Overijssel en Noord Holland aan deelnemen.

 

De brandweer van Bedum heeft meerdere geïnteresseerden gekregen die graag een paar keer in de keuken van de brandweer willen kijken. De oefenavond was zeer geslaag.

 

 

 

 

 

Foto's

Deel dit artikel