OM eist opnieuw zeven jaar cel en tbs tegen Amerikaan die agent neerstak tijdens avondklokcontrole

Deel dit artikel
Bron: RTVNoord / Oogtv

Groningen – Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw zeven jaar cel en tbs geëist tegen 34-jarige Amerikaan die ruim twee jaar geleden een agent neerstak aan de Van Houtenlaan.

Dat meldt RTV Noord vrijdagmiddag.

Het gerechtshof in Leeuwarden behandelde vrijdag het hoger beroep in de zaak tegen de Amerikaan, die in augustus vorig jaar tot zeven jaar cel en tbs werd veroordeeld. De man wil van de tbs-maatregel af, omdat hij vindt dat deze alleen nut heeft als hij kan terugkeren in de maatschappij. De advocaat van de Amerikaan stelt dat tbs geen zin heeft, omdat hij waarschijnlijk wordt uitgezet als hij zijn straf heeft uitgezeten.

Na het incident vluchtten de twee mannen in een huurauto naar Frankrijk, waar ze een paar dagen later werden aangehouden. Ook worden messen gevonden, waarbij op één van die messen het DNA van de politieman zit.

De 22-jarige vriend van de Amerikaan is vrijgesproken van openlijke geweldpleging en kreeg slechts 117 dagen celstraf (zijn voorarrest) opgelegd voor zijn (minimale) betrokkenheid bij de steekpartij.

Foto's

Deel dit artikel