Wedde: Kijkers SBS 6 komen naar voormalig zorgboerderij om verhaal te halen, politie bemiddeld

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & Redactie

Wedde – Naar aanleiding  van de misstanden (mishandelingen!) bij de voormalige zorgboerderij is zondagavond  een uitzending geweest van Alberto Stegeman. Het was een hel voor de kwetsbare bewoners zegt hij. Inmiddels heet het Persoonlijke Zorg Westerwolde, Aurora zelf bestaat inmiddels niet meer laat het bedrijf weten aan 112Groningen. Alle personeel is nieuw, en een andere beheerder.

De beelden waren afschuwelijk om te zien, iedereen werd boos na het bekijken van de reportage. Volgende week zondag volgt deel 2 op Sbs 6. In December 2022 kwamen de feiten al naar buiten.

Na afloop van de uitzending gingen een aantal kijkers van het SBS 6  programma(23:15 uur) verhaal halen bij de boerderij, echter zit er al 4 maanden nieuwe mensen(leiding) op het terrein, het was in sept/okt 2022 al gefilmd maar is nu pas uitgezonden. De Michel van de reportage is er niet meer werkzaam. Het is nu een compleet nieuw bedrijf met nieuw personeel.

De overlastplegers kwamen met auto’s op het terrein en de weg voor de boerderij. De politie heeft bemiddeld en verteld dat de mensen weg moesten gaan. Ook de Tweede Kamer stelt kamervragen.

Lees ook

Zie ook archief

Lees ook Rtvnoord.nl

Telegraaf

 

Foto's

Deel dit artikel

Social media