Tot vijf jaar cel voor drugshandelaren in Bourtange

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

GRONINGEN (ADP) – De rechtbank heeft twee mannen van 32 uit Duitsland en 37 jaar uit Haarlem voor drugshandel veroordeeld tot vier en vijf jaar cel. De mannen werden op een parkeerplek bij Willem Lodewijkstraat in Bourtange betrapt op het overhevelen van cocaïne. Een 47-jarige vrouw uit Rotterdam bestuurde de wagen en kreeg voor haar rol drie jaar cel opgelegd. 

De deal werd in de vroege ochtend van 23 maart 2021 gezien door een man die zijn hond uitliet. Hij kreeg een pistool op zich gericht en hem kreeg toegebeten: ‘Jij hebt niets gezien’. Pas op 13 april meldde de man dit bij de politie. De agenten plozen camerabeelden uit en zagen op de beelden die plek vaker een ontmoetingsplek was tussen meerdere auto’s.

30 kilo cocaïne

Op 14 juni was voldoende bewijsmateriaal verzameld om een gecamoufleerd observatieteam op de parkeerplaats neer te zetten. De Rotterdamse, de Duitser en de Haarlemmer werden aangehouden, ondanks hun verwoede vluchtpoging. In hun auto vonden de agenten 30 kilo cocaïne, met een straatwaarde van ongeveer anderhalf miljoen euro.  

Vaker een trip naar Bourtange

De Duitser had 250.000 euro in zijn bezit. Dat geld is hij nu kwijt. Uit de telefoongegevens van de Haarlemmer bleek dat tijdens de rit naar Bourtange volop werd geappt met een onbekend gebleven opdrachtgever. Uit die gesprekken werd ook duidelijk dat al vaker voor een deal naar Bourtange was gereden.  

Gepokt en gemazeld

De vrouw hoorde vijf jaar tegen zich eisen, maar kreeg twee jaar minder opgelegd. Dit had te maken met haar beperkte rol, zoals de rechter dit zag. Bovendien zou ze zijn aangestuurd door de medeverdachte. Ze had wel een strafblad met drugsdelicten. De man uit Haarlem kreeg de straf zoals geëist. Hij was op dit gebied gepokt en gemazeld en volgens de rechter de dominante aanjager.  

Foto's

Deel dit artikel