Mishandeling – Pottebakkersrijge – Politie zoekt man

Deel dit artikel
Politie.nl, bron

Groningen – De politie is op zoek naar een man van begin 20 die op zondagochtend 9 april rond 02:30 uur aan de Pottebakkersrijge een aantal personen heeft mishandeld.

In de vroege ochtend van zondag 9 april wordt aan de Pottebakkersrijge een aantal personen mishandeld. Uit de richting van de A- brug  komt een man aanlopen die beledigende opmerkingen begint te roepen naar een groepje personen dat zich na sluitingstijd ophoudt in de buurt van een horecagelegenheid aan de Pottebakkersrijge.

De man filmt het groepje personen en daarna valt hij de groep vanuit het niets aan. Er worden rake klappen uitgedeeld en meerdere personen raken gewond. De man gaat er daarna in de richting van de Westerhaven vandoor. Volgens getuigen en direct betrokkenen gaat het vermoedelijk om LHBTIQ+-gerelateerd geweld.

De recherche is zondag direct gestart met het onderzoek. Daarbij is het onderzoeksteam bezig zo veel mogelijk beeldmateriaal veilig te stellen uit de omgeving. Uiteraard worden ook getuigen nader gehoord. We hebben inmiddels duidelijke beelden van de mishandeling waar de verdachte goed op is te zien.

Signalement

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

  • man met een witte huidskleur
  • leeftijd tussen de 20 en 25 jaar
  • tussen de 1.75 en  1.80 meter lang
  • kort blond of wit haar
  • normaal, slank postuur
  • draagt een gewatteerde lichtblauwe jas met capuchon van het merk Trapstar, een zwarte broek en witte Nike sportschoenen

Vragen

De politie wil weten wie de man is. Herkent u de verdachte op basis van het signalement? Of heeft iemand de verdachte gezien, vlak voor of na de mishandeling? Hij kwam vanuit de richting Vismarkt en is in de richting van de Westerhaven weggelopen. Ben jij de man die deze mishandelingen heeft gepleegd? Meld je dan bij ons!

Contact met ons opnemen kan door het invullen van het tipformulier hieronder of door te bellen met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto's

Deel dit artikel