Minderjarige jongen betrokken bij incident op 19 maart op 23-06 voor de kinderrechter

Deel dit artikel
OM.nl, bron, Twitter

Groningen – Een minderjarige jongen die betrokken was bij een incident op 19 maart 2023 in het stadion van FC Groningen, waarbij een speler van de club is geslagen, zal zich op 23 juni 2023 moeten verantwoorden voor de kinderrechter.

Dat meldt hert OM via Twitter maandagochtend.

Wat ging er aan vooraf: Een 37-jarige man uit Groningen moet zich op 3 april  a.s. melden bij de rechtbank in Groningen. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een steward in en rond het stadion van FC Groningen. Ook wordt hem een vernieling in een cellencomplex ten laste gelegd.

De man is vandaag voorgeleid. De rechter-commissaris besloot dat er voldoende gronden waren om de man in voorlopige hechtenis te houden. Toch kan de man in vrijheid het proces afwachten, omdat de rechter-commissaris ook vindt dat zijn persoonlijke omstandigheden op dit moment zwaarder wegen dan het belang dat hij vast zit. Wel zijn er een aantal voorwaarden geformuleerd, waaraan de verdachte zich moet houden.

De minderjarige jongen die op dezelfde dag is aangehouden vanwege een mishandeling van een speler van FC Groningen, mag ook zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. Hij is zondag jl. al heengezonden. Hij blijft wel verdachte.

Foto's

Deel dit artikel

Social media