Nog 2 weekenden: Westzijde A28 krijgt definitieve inrichting (Video)

Deel dit artikel
Aanpak Ring Zuid, bron

Haren – De komende twee weekenden gaan we aan de slag op de westzijde van de A28, richting Haren. We gaan de weg hier de nieuwe, definitieve inrichting geven. De A28 is hiervoor de komende drie weekenden dicht vanaf het Julianaplein tot afrit 39 (Groningen/Zuid).

De werkzaamheden aan de westzijde van de A28 zijn een vervolg op de zomerwerkzaamheden van 2022. Toen is onder andere de weg verbreed, zijn de bermen aangepakt en is riolering onder de weg aangebracht.

 

De komende drie weekenden gaan we verder met het inrichten van de weg. We planten iepen langs de weg, plaatsen definitieve lichtmasten in de middenberm, brengen betonnen barriers aan en plaatsen de bebording. Boven op het viaduct over de Van Iddekingeweg brengen we voegen aan om het asfalt op het viaduct te verbinden met de rest van de weg. We werken van het Julianaplein tot aan het Van Ketwich Verschuurviaduct. Sommige werkzaamheden zijn in de nacht.

 

A28 drie weekenden dicht richting Haren

We gaan hier in de weekenden aan de slag, omdat de A28 op doordeweekse dagen open moet blijven. De drie weekenden zijn: 17 maart tot 20 maart, 24 maart tot 27 maart en 31 maart tot 3 april. Tijdens deze drie weekenden is de A28 tussen Julianaplein en afrit 39 (Groningen-Zuid) dicht van vrijdagavond (22.00 uur) tot maandagochtend (6.00 uur). De A28-oprit van de Brailleweg richting Haren is ook dicht. Verkeer wordt omgeleid via Laan Corpus den Hoorn. Tijdens deze weekenden zijn er ook andere stremmingen. Bekijk hiervoor het artikel van Groningen Bereikbaar.

 

De zuidelijke ringweg is drie weekenden dicht voor het verkeer richting het Julianaplein. De afsluiting geldt vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. Het gaat om de weekenden van 17-20 maart, 24-27 maart en 31 maart-3 april. De weg wordt op vrijdagavond 22.00 uur afgesloten en gaat maandagochtend om 06.00 uur weer open.

Toerit Meerstad ook dicht

Ook de toerit bij Meerstad, naar de N46 richting Euvelgunne, is tijdens de weekenden dicht. De toerit gaat over in de afrit naar Ring Zuid. Omdat Ring Zuid dicht is, moet voor de veiligheid ook de toerit dicht.

De toerit vanaf de Europaweg richting het Julianaplein is overdag wel open, maar ’s nachts tussen 22.00 en 06.00 uur dicht.

Verkeer rijdt om via ringwegen

Het verkeer vanuit de richting Hoogezand (A7) of vanaf de oostelijke ringweg (N46) rijdt om via de overige ringwegen: Ring Oost, Ring Noord en Ring West.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media