3 redenen voor een vakantie op Schiermonnikoog

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & Stockphoto

Schiermonnikoog – Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland van Nederland en staat bekend om haar gevarieerde natuur en rust. Een vakantie op Schiermonnikoog is er een om niet snel te vergeten. De vakantie begint al op de veerboot die dagelijks vanaf het Groningse Lauwersoog naar het Waddeneiland vaart.

Eenmaal aangekomen op het eiland brengt de bus of taxi je binnen enkele minuten naar het dorpscentrum, hier vind je de horecagelegenheden, supermarkt en fietsverhuur. Maar ook buiten het centrum is veel te beleven, denk bijvoorbeeld aan:

Dorp Schiermonnikoog

Het dorp van Schiermonnikoog is een prachtige plek om doorheen te lopen, te genieten van een hapje en een drankje in een van de horecagelegenheden of om een van de winkels te bezoeken. Het dorp zit vol historie, waar je je een hele middag kan vermaken. Het dorp is op slechts enkele minuten afstand van Bungalowpark de Monnik, waar u tijdens uw verblijf op Schiermonnikoog een vakantiehuisje kunt huren.

Nationaalpark Schiermonnikoog

Het Nationaal Park is een prachtig natuurgebied gelegen in de Waddenzee. Het park werd opgericht in 1989 en beslaat meer dan 20% van het totale oppervlak van het eiland. Het park staat bekend om zijn ongerepte stranden, duinen, bossen en kwelders, die een thuis bieden aan talloze planten- en diersoorten.

Een van de meest opvallende kenmerken van Nationaal Park Schiermonnikoog is het feit dat het een van de weinige plekken in Nederland is waar de natuur nog vrijwel onaangetast is. Het gebied is dan ook van onschatbare waarde voor natuurliefhebbers en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de flora en fauna van de Wadden. Er leven hier onder andere zeldzame vogels, zoals de lepelaar, de grote stern en de grutto. Ook zeehonden en bruinvissen zijn hier regelmatig te zien.

Bunker Wassermann

Bunker Wassermann is een interessante en historische plek om te bezoeken. De bunker is een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog en was onderdeel van de Atlantikwall, een verdedigingslinie die de Duitsers langs de Europese kusten bouwden.

Bunker Wassermann is een bunker dat is gebouwd als onderdeel van de verdedigingslinie. De bunker diende als commandocentrum en observatiepost en bood een panoramisch uitzicht over het eiland en de Noordzee.

Tegenwoordig is de bunker opengesteld voor publiek en kun je er een kijkje nemen binnenin. Er zijn verschillende exposities te zien die vertellen over de geschiedenis van Schiermonnikoog en de Atlantikwall. Ook kun je genieten van het prachtige uitzicht over het eiland en de zee.

 

Kortom, er is voldoende te doen op Schiermonnikoog!

Foto's

Deel dit artikel