Cel voor verlamd slaan 66-jarige man op stadsnomadenkamp

Deel dit artikel
ADP, bron (samenwerking)

Groningen – Een 31-jarige man uit Groningen is voor het mishandelen van een 66-jarige man veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Het slachtoffer liep een dwarslaesie op en is sindsdien rolstoelafhankelijk. 

Een 21-jarige vrouw en haar 27-jarige vriend kregen voor hun aandeel een celstraf van 90 dagen opgelegd waarvan tot 77 dagen voorwaardelijk. Beiden hoeven niet meer de cel in.

De mishandeling gebeurde op 16 juni 2022 bij het nomadenkamp aan de Gideonweg in Groningen. De 66-jarige man had een betaalde seksrelatie met de 21-jarige vrouw. Haar vriend nam contact op met de 31-jarige Stadjer en vertelde dat de klant pedofiel was.

De drie besloten de zestiger hierin te ‘corrigeren’. Het slachtoffer werd zodanig geslagen dat hij buiten bewustzijn raakte. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden voor zware mishandeling met voorbedachten rade tot drie jaar cel. De rechtbank gaat ervan uit dat het niet de bedoeling was om de man zwaar te mishandelen. De rechter vindt mishandeling met zwaar letsel tot gevolg bewezen. Hierop staat een lagere straf.

De rechtbank bepaalde wel dat het drietal het slachtoffer ruim 44.000 euro gaat betalen. Wie wat betaalt, maakt niet uit. Als het hele bedrag maar wordt betaald.

Foto's

Deel dit artikel