Bezorgde moeder belt politiebureau Korreweg nadat 14 jarig zoontje met groot mes in huis komt

Deel dit artikel
Politie Ommelanden Noord (Instagram)

Groningen – Afgelopen week belde een bezorgde moeder naar het politiebureau aan de Korreweg. Haar 14-jarige zoon was thuisgekomen met een groot keukenmes. Na deze melding is een jeugdagent met de jongen en de ouders in gesprek gegaan over de gevaren van het dragen van een mes.

Als je een mes bij je hebt, gebruik je hem misschien ook. Zeker als een jongere bij een conflict betrokken raakt. Bovendien zullen anderen, als zij weten dat je een mes bij je hebt, niet aarzelen om hun mes te trekken. Of misschien nog erger, een vuurwapen te trekken. Heb je een mes bij je op straat? Weet dat je dan strafbaar bent.

Daarom besloot de jeugdagent de jongen naar bureau halt te sturen voor een preventiegesprek.
Het messengeweld onder tieners neemt helaas toe. De politie registreerde vorig jaar ongeveer zeventig steekincidenten met minderjarigen in ons land. Het hoogste aantal in de afgelopen jaren. Sinds 1 maart geldt een messenverbod in Groningen. Wees daarom verstandig en laat je mes thuis. Omdat het ook voor ons buitengewoon naar is als de politie bij een incident komen waarbij een minderjarige is gestoken.

Foto's

Deel dit artikel