Samenwerking onder zorgverleners is een cruciale trend voor de patiënt

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & Stockphoto

Groningen – Als we kijken naar de trends bij diëtisten, dan zien we dat er de afgelopen tijd veel ontwikkelingen zijn geweest. Zo wordt er steeds meer nadruk gelegd op een persoonlijke aanpak en het belang van gezonde voeding in relatie tot verschillende ziektes en aandoeningen.

Daarnaast is er meer aandacht voor duurzaamheid en plantaardige voeding.

Een andere trend is het gebruik van technologie om diëtisten te ondersteunen bij het maken van voedingsadviezen. Denk bijvoorbeeld aan apps en online tools waarmee cliënten hun voeding kunnen bijhouden en waar diëtisten inzicht krijgen in de voedingsinname en eventuele tekorten of overschotten.

Maar misschien wel de belangrijkste trend is de samenwerking tussen diëtisten en andere zorgverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en psychologen. Door intensiever samen te werken en elkaar te adviseren, kunnen patiënten beter geholpen worden en resultaten behalen die anders niet mogelijk zouden zijn.

Een bedrijf dat deze trend van samenwerking goed begrepen heeft, is Samen Sterk. Samen Sterk is een netwerkorganisatie van zorgverleners over heel Nederland die gezamenlijk optimale zorg willen bieden aan hun patiënten. Diëtisten maken hier ook onderdeel van uit. Ze werken samen met andere zorgverleners binnen het netwerk, waaronder huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en specialisten. Op zoek naar een diëtist in Groningen of een diëtist in Doetinchem? Bezoek dan de website van www.samen-sterk.com

Door deze samenwerking kan er goede en persoonlijke zorg geboden worden, waarbij de cliënt centraal staat. Cliënten worden gezien als uniek en hun individuele situatie wordt als uitgangspunt genomen bij het opstellen van een behandelplan. Dit behandelplan wordt vervolgens in samenspraak met alle betrokken zorgverleners opgesteld.

Samen Sterk staat voor integrale zorg; alle aspecten van de gezondheid worden meegenomen in de behandeling. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar lichamelijke gezondheid, maar ook naar mentale gezondheid, socialiteit en omgevingsfactoren.

Diëtisten die aangesloten zijn bij Samen Sterk hebben dagelijks contact met andere zorgverleners en hebben daarnaast toegang tot de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid.

Kortom, de trend van samenwerking tussen zorgverleners is iets waar ook diëtisten niet meer omheen kunnen. Bedrijven als Samen Sterk laten zien dat goede samenwerking tussen zorgverleners kan leiden tot optimale zorg voor de patiënt. En dat is uiteindelijk waar het om draait: de gezondheid en het welzijn van de patiënt.

Foto's

Deel dit artikel