Barcode printers: een onmisbaar product in de logistiek

Deel dit artikel
Ingezonden artikel & Stockphoto

Groningen – Nagenoeg alle producten zijn tegenwoordig voorzien van een barcode. Een goede barcode printer om deze codes af te drukken is hierdoor een onmisbaar product in de logistiek geworden. Afhankelijk van de specifieke werkzaamheden zijn er verschillende printers die het beste bij uw situatie passen.

Hieronder bespreken we de verschillende eigenschappen en voordelen van diverse barcode printers, zodat u zeker weet welke soort het beste bij uw situatie past.

Een barcode printer voor elke toepassing

Het belangrijkste bij aanschaf van nieuwe barcode printers is dat de machine betrouwbaar is. Zeker als er veel barcodes geprint moeten worden wilt u natuurlijk niet dat uw machine het halverwege begeeft. Hierdoor is het aan te raden om een printer aan te schaffen van een betrouwbaar merk.

Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld Zebra of Honeywell. Deze merken maken al jarenlang printers voor barcodes van de hoogste kwaliteit op de markt. Let er bij aanschaf van een van deze printers op dat u een model aanschaft die past bij uw specifieke behoefte. Zo moet u er goed om denken waar de printer gebruikt gaat worden. Een industriële omgeving vereist een totaal ander product dan een medisch centrum bijvoorbeeld.

Waar moet u op letten bij aanschaf van een barcode printer?

Bij aanschaf van een barcode printer zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op dient te letten. Zo is de snelheid van de machine allereerst erg belangrijk. Specifiek is het geschatte printvolume erg belangrijk om rekening mee te houden. Mocht u de hele dag barcodes moeten printen, dan heeft u vanzelfsprekend een andere printer nodig dan wanneer u een aantal keer per uur moet printen.

Ook de aansluiting van een printer kan van belang zijn. Een mobiele printer kan in de logistiek erg goed van pas komen. Het nadeel hiervan is dat deze wel afhankelijk zijn van een wifi netwerk dat beschikbaar is. Ook moet het signaal hiervan sterk genoeg zijn om de printer te voorzien van een goede internet verbinding. Mocht de verbinding niet voldoende zijn, dan kunt u kiezen voor een model met Bluetooth. Hierbij wordt de verbinding tussen de printer en de computer direct gemaakt via een Bluetooth signaal.

Waarom een goede barcode printer

Met een goede barcode printer voorziet u uw producten van een hoge kwaliteit barcode. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een thermische barcode printer, waarmee u altijd verzekerd bent van kwaliteit. Ook kunt u kiezen voor een refurbished model, zodat u goedkoper uit bent.

Verder zijn er binnen de thermische printers nog twee subcategorieën, namelijk de direct thermische en thermische overdracht printers. Direct thermisch printen is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld verzendlabels, die eenmalig geprint dienen te worden. Als u labels gaat printen die een langere levensduur hebben kunt u beter kiezen voor thermische overdracht. Over het algemeen hebben thermal transfer printers ook een hogere kwaliteit printresultaat en een langere levensduur.

Diverse voordelen voor een efficiënte werkomgeving

De opkomst van deze nieuwe appartuur en technieken maakt werkzaamheden in de logistiek, industriële sector of bijvoorbeeld de zorg een stuk eenvoudiger en efficiënter. Overal worden deze codes veelvuldig toegepast. Hierom kan het handig zijn als bedrijf een apparaat aan te schaffen om barcodes te printen.

De nieuwere printers beschikken over een uitstekende printsnelheid en behouden altijd een hoge printkwaliteit. Een van de grootste voordelen van een goede printer is dat er een efficiënte afdruk is van de barcodes. Hierdoor verhoogt de productiviteit op de werkvloer, wat op termijn weer kosten zal besparen. U zult dus altijd profiteren van het aanschaffen van een nieuwe barcode printer.

Ook draagt een goede printer bij aan de nauwkeurigheid. Een goede printer garandeert een hoge afdrukkwaliteit en nauwkeurigheid. Doordat er minder fouten worden gemaakt, hoeft er ook minder gecorrigeerd te worden. Op termijn zal dit dus ook weer kosten besparen. Heeft uw bedrijf al een barcode printer?

 

Foto's

Deel dit artikel