Arriva: “Treinen in Groningen en Friesland rijden woensdagavond wel”

Deel dit artikel
112Groningen.nl & OOGTV (Bron).

Groningen – De treinen van vervoersbedrijf Arriva zullen woensdagavond in Groningen en Friesland volgens dienstregeling rijden. Dat benadrukt de vervoerder, nadat er eerder op de dag hierover onduidelijkheid was ontstaan.

Woensdag wordt er in het openbaar vervoer gestaakt. De onderhandelingen over een nieuwe cao zitten muurvast. “Reizigers op de Vechtdallijnen in Overijssel en Drenthe en in Achterhoek-Rivierenland moeten woensdagmiddag en -avond rekening houden met uitval van ritten. In Groningen en Friesland rijden onze treinen echter wel.” Eerder werd al bekend dat de treinen van Arriva in Limburg niet zullen rijden. Wel adviseert de vervoerder reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te controleren.

In het openbaar vervoer wordt er gewerkt met verschillende cao’s. De onderhandelingen zijn stuk gelopen binnen de cao’s Multimodaal en Openbaar Vervoer. Binnen Multimodaal werken ongeveer 1.300 werknemers, binnen de cao Openbaar Vervoer werken er 13.000 werknemers. Zij eisen een hoger salaris, waarvan de werkgevers zeggen dat ze dit niet kunnen bieden.

Foto's

Deel dit artikel

Social media