Burgemeester wil plan van aanpak rond incidenten bij studentenverenigingen (Video)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) & Youtube & Gemeente Groningen foto

Groningen – De gemeente is bezorgd over het gedrag van de leden van studentenverenigingen in de stad. Ze gaat daarom onderzoeken of een projectleider kan worden ingezet die een plan van aanpak maakt.

Burgemeester Koen Schuiling heeft het afgelopen jaar bijeenkomsten gehad met de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool en de grotere studentenverenigingen. Ze spraken over de introductietijd en de inzet van verenigingen en kennisinstellingen voor het welzijn van hun studenten. Schuiling maakt zich vooral zorgen over het toenemende drank- en drugsgebruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De gemeente, studentenverenigingen, de RUG en de Hanze gaan samen kijken of er een projectleider aangesteld kan worden. Die moet een plan van aanpak maken om het gedrag binnen studentenverenigingen te helpen veranderen. Ook is afgesproken het onderlinge contact te intensiveren.

De gemeente heeft verder een zogenoemde ‘escalatieladder’ ingevoerd, voor overtredingen bij sociëteiten en evenementen. Dat zijn situaties waarbij verenigingen juridisch aanspreekbaar zijn, zoals bij overlast bij studentenpanden en in de openbare ruimte.

Foto's

Deel dit artikel

Video