Paterswoldseweg tot half maart af en toe dicht voor autoverkeer bij ringwegviaduct

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) & Groningen Bereikbaar info

Groningen – Vanaf aanstaande donderdag wordt De Paterswoldseweg af en toe afgesloten voor autoverkeer onder het viaduct van de zuidelijke ringweg.

De afsluitingen zijn nodig, omdat er de komende periode werkzaamheden plaatsvinden aan en rond het viaduct. Komende donderdag begint aannemerscombinatie Herepoort onder meer met het verwijderen van de zogeheten ‘retro brige’, het tijdelijke viaduct wat de zuidelijke ringweg over de Paterswoldseweg voert. Zegt Oogtv.nl.

Daarnaast wordt er gebouwd aan een tijdelijke afrit vanaf de zuidelijke ringweg naar de Paterswoldseweg voor hulpdiensten. De afrit voor hulpdiensten is nodig, omdat de afrit naar het Martini Ziekenhuis vanaf april enkele maanden dicht gaat. De nieuwe, tijdelijke afrit moet daarom op 17 april klaar zijn voor gebruik.

Meerdere afsluitingsmomenten

Naast een aantal dagen waarop auto’s (via een om-en-om systeem) langs de werkzaamheden worden geleid door verkeersregelaars, is de Paterswoldseweg ook twee keer vijf dagen afgesloten. Ook een stuk van de Laan van Vrede is deze periodes dicht. De afsluitingsmomenten zijn onderaan dit bericht terug te vinden.

Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden. Zij worden, vanaf beide zijden, langs een kant van het viaduct geleid. Dit kan betekenen dat ze over moeten steken om het viaduct te passeren.

Omleidingen

Verkeer kan via verschillende routes omrijden. Zo is er een omleidingsroute via de westelijke ringweg (N370) en Laan Corpus den Hoorn, een route via het Emmaviaduct, de Brailleweg en de Van Iddekingeweg en een route via Laan Corpus den Hoorn, naar de A28 bij Groningen-Zuid. Zie video hieronder in Twitter.

Foto's

Deel dit artikel

Social media