’Verdachte doodsteken Fenny (70) is asielzoeker uit Budel’

Deel dit artikel
Foto's: Telegraaf.nl, bron & Dvhn.nl & archief 112Gr.

Groningen – De 30-jarige man die vastzit voor het doodsteken van de 70-jarige Fenny in haar woning in Groningen heeft een bekentenis afgelegd. Dat meldt  Dvhn.nl en de Telegraaf.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan het Dagblad van het Noorden donderdag. Volgens meerdere bronnen rond het onderzoek gaat het om een asielzoeker uit Budel. Land van herkomst en asielstatus zijn niet bekend.

OM en gemeente Groningen willen niets zeggen over de achtergrond, behalve dat de man inderdaad uit Budel komt. De moordverdachte bracht eind januari in Groningen een aantal nachten door op de slaapboot, de winteropvang voor dak- en thuislozen in het Eemskanaal.

Volgens RTVDrenthe.nl is de andere verdachte in de zaak, een 29-jarige man uit Hoogeveen, weer op vrije voeten. Hij blijft wel verdachte.

De steekpartij vond vorige week dinsdagmiddag plaats in een woning aan de Holtstek. De vrouw raakte daarbij zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is zij dus later aan haar verwondingen bezweken.

Lees ook Telegraaf

 

 

Foto's

Deel dit artikel

Social media