Nieuw zand voor oprit 39 richting Julianaplein

Deel dit artikel
Aanpak Ring Zuid, bron

Groningen – Vanaf maandag 13 februari tot en met vrijdag 17 februari werken we bij Groningen-Zuid aan A28-oprit 39, vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein. Tijdens deze periode is de oprit dicht. We gaan hier een nieuwe ondergrond van zand aanbrengen, als voorbereiding op de ombouw van de oprit volgend jaar.

Maandag beginnen we met het weggraven van de grond. Daarna hogen we de grond met zand op en brengen hier voorbelasting aan.

Hier komen grote zakken zand te staan die ervoor zorgen dat het nieuwe zand goed blijft en niet wegspoelt. Deze werkzaamheden zijn overdag. Hierna kunnen we de nieuwe barrier plaatsen, dat doen we vrijdagavond. Daarna kan de weg weer open.

Overlast

Tijdens deze werkzaamheden rijden er ongeveer 50 vrachtwagens per dag om de grond af te voeren en nieuw zand aan te voeren. Deze vrachtwagens rijden via de Van Ketwich Verschuurlaan het bouwterrein op en rijden via de A28 weer weg richting het Julianaplein. Om het zand aan te drukken, rijden we hier met een wals overheen. Waar dat nodig is, trillen we de grond nog na met een trilplaat. Tijdens het plaatsen van de barrier is het geluid van machines te horen en staan de bouwlampen aan.

Omleidingen

Het verkeer richting Drachten of Hoogezand wordt omgeleid via de Laan Corpus den Hoorn en de rotondes bij Stadspark. Verkeer dat richting de westelijke ringweg wil, kan omrijden via de Hereweg en daar de oprit naar het Julianaplein nemen. Zie de afbeelding hieronder.

 

Bron

Foto's

Deel dit artikel

Social media