Rtvnoord: 100 Groningers per maand slachtoffer van bankhelpdeskfraude: ‘Geloof me, iedereen stinkt erin’

Deel dit artikel
Foto's: Tekst: www.Rtvnoord.nl (bron)

Groningen – Het aantal slachtoffers van bankhelpdeskfraude neemt de laatste jaren sterk toe. Op verschillende plekken in de provincie worden nietsvermoedende inwoners op slinkse wijze duizenden euro’s afgetroggeld. Dat gebeurt door criminelen die zich voordoen als bankmedewerker.

‘Het is zo gehaaid. Geloof me: iedereen stinkt erin’, zegt een van de slachtoffers. Meldt Rtvnoord. De politie is er maar druk mee. De vlucht die het fenomeen bankhelpdeskfraude heeft genomen is enorm.

Waren er drie jaar geleden iedere maand nog twintig incidenten in onze provincie: aan het eind van 2022 werden maandelijks al 80 tot 120 Groningers slachtoffer, vertelt Martijn Krijnsen van het Cybercrimeteam van de Politie Noord-Nederland. Meer hierover en bron Rtvnoord.nl.(uitgebreid info)

‘Heel professioneel’

Pim Lollinga van FaunaVisie in Westernieland overkwam hetzelfde. Ook hij raakte duizenden euro’s kwijt. ‘Ze klonken heel professioneel door de telefoon en ik had geen enkel wantrouwen. Het is zo gehaaid. Geloof me: iedereen stinkt erin.’ Zie ook

 

Foto's

Deel dit artikel