DDoS-aanval op UMCG duurt voort: “We werken hard aan een oplossing”

Deel dit artikel
Bron; Oogtv

Het UMCG heeft zondagavond nog altijd te kampen met een DDoS-aanval. Sinds zaterdagmiddag zijn verschillende websites van het ziekenhuis onbereikbaar. Dat meldt Oogtv.

Wie zondagavond de website van het UMCG bezoekt, krijgt de melding dat de pagina’s voorlopig niet bereikbaar zijn: “We werken hard aan een oplossing maar het is niet mogelijk om aan te geven hoe lang het gaat duren”, is te lezen. Behalve de hoofdpagina zijn ook nieuws-, research, en onderwijswebsites, die door het ziekenhuis beheerd worden, offline, evenals de pagina Werkenbijhetumcg.

Verschillende websites onbereikbaar
Het ziekenhuis laat weten dat de aanval de processen in het ziekenhuis niet belemmert. Wel kunnen bepaalde online-diensten op dit moment niet aangeboden worden. Zo kun je momenteel geen herhaalrecepten aanvragen bij de Academische Huisartsen Praktijk. Ook kun je je hier niet als patiënt aanmelden. Het aanmelden als patiënt bij de afdeling Tandheelkunde en Mondzorg is op dit moment ook niet mogelijk. Tevens kunnen er geen adreswijzigingen doorgegeven worden. Het ziekenhuis gaat maandag bekijken of het nodig is om een telefoonnummer te openen waar dergelijke zaken geregeld kunnen gaan worden. Het patiëntenportaal MijnUMCG is wel bereikbaar.

DDoS-aanval
Een DDoS-aanval, Distributed Denial of Service, is een soort cyberaanval waarbij een website of server wordt overspoeld met veel verkeer van verschillende bronnen, waardoor de website of server niet meer toegankelijk is voor reguliere gebruikers. De aanvallen worden uitgevoerd door middel van een botnet, dat bestaat uit geïnfecteerde computers die onbedoeld de aanval uitvoeren. Het doel van een DDoS-aanval is vaak om een website of server te laten crashen, of om commerciële of politieke doelen te bereiken.

Foto's

Deel dit artikel