Cambuur wint en supporters bestormen veld (Video)

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv (bron) & Patrick Wind 112Groningen foto`s

Groningen – FC Groningen heeft donderdag in eigen huis verloren van concurrent SC Cambuur: 0-1. In een echte degradatiekraker kregen beide ploegen kansen om de punten binnen te halen, maar waren het de Friezen die de Groningers verder in het nauw schoten.

FC Groningen staat nu op de laatste plek in de eredivisie, wat aan het einde van de rit directe degradatie betekent meldt Oogtv.

FC Groningen nam het intitiatief in de eerste helft. De Groningers probeerde, met een versterkte achterhoede, over de flanken spits Ricardo Pepi te vinden. De Amerikaan stichtte samen met kompaan Florian Krueger het gevaar voorin. Tot grote mogelijkheden mocht het niet leiden. Cambuur probeerde vanuit de omschakeling de Groningers te verschalken, maar kwam niet verder dan een handjevol pogingen van afstand.

Tweede helft
In het tweede bedrijf had FC Groningen duidelijk de overhand. Florian Krueger en Luciano Valente waren dicht bij de openingstreffer, maar zagen Cambuur-doelman Robbin Ruiter tot tweemaal toe uitstekend redding brengen.

Het was de 77e minuut. Oud FC Groningen-middenvelder Daniel van Kaam krijgt een afvallende bal voor zijn voeten en besluit de trekker over te halen. Iedereen kijkt toe. De bal doet het net bollen en het stadion valt stil. Cambuur pakt de leiding.

Supporters bestormen veld
Enkele minuten gaat het helemaal mis. ‘Supporters’ bestormden het veld, terwijl vanaf de tribunes het vertrek van technisch directeur Mark-Jan Fledderus werd geeist. Arbiter Bas Nijhuis stuurde resoluut beide ploegen naar binnen. Na een stillegging van een kwartier werd de wedstrijd weer hervat.

Degradatieplaats
De Groningers raakten in de laatste minuten nog vanuit een scrimmage de lat, maar moesten de zege laten aan de mannen uit Leeuwarden: 0-1. Door de nederlaag zakt FC Groningen naar de laatste plaats in de eredivisie. Aldus Oogtv.nl.

Foto's

Deel dit artikel

Video