Pinpasdief `die rooskleurig in beeld stond` is aangehouden (update)

Deel dit artikel
Politie.nl, bron

Groningen – De politie zocht deze man die met een gestolen pinpas een aankoop doet bij een elektronicawinkel(Coolblue) aan de Roskildeweg in Groningen.

Een kwetsbare, oudere mevrouw van 83 jaar uit de gemeente Westerkwartier krijgt op 25 juli 2022 bezoek van iemand. Met een smoes weet deze persoon haar portemonnee met daarin haar pinpas en pincode mee te nemen.

Enkele dagen later komt ze erachter dat er geld van haar rekening is afgeschreven. We zoeken de man die heeft gepind met de pinpas van deze mevrouw. Op de afschriften zijn meerdere verdachte transacties te zien. De bank blokkeert haar pas maar het slachtoffer is wel 3.500 euro kwijtgeraakt.

Met de pinpas is op 26 juli 2022 onder meer gepind bij een supermarkt in Aduard, een automaat aan de Meeuwerderweg in Groningen en een elektronicazaak aan de Roskildeweg in Groningen. Een dag later volgt nog een pintransactie bij een supermarkt aan de Loopuytpark in Julianadorp (gemeente Den Helder).

Update: De gezochte pinner die op 26 juli in Groningen, Aduard en Julianadorp een groot bedrag pinde met een gestolen pas, is herkend. De politie deelde gisteren zijn foto. Het onderzoek gaat door. Wij halen de beelden offline en vragen iedereen die de beelden heeft gedeeld, hetzelfde te doen. Aldus de politie.

 

 

Foto's

Deel dit artikel